Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νέο παραλήρημα Τσελίκ: Η Ελλάδα διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Πολιτική

Νέο «κατηγορώ» κατά της Ελλάδας εξαπολύει η Τουρκία δια στόματος του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Για μία ακόμη φορά η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων, βάζοντας στο «κάδρο» τις Βρυξέλλες και τη Frontex.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε η Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ατελείωτα, παρά τις κάθε είδους προειδοποιήσεις. Συνεχίζουν να σπρώχνουν ανθρώπους προς το θάνατο, που χάνονται στα νερά της Μεσογείου. Όταν κοιτάζουμε τα τελευταία στοιχεία, το 2000, 2021 και 2022 η ελληνική ακτοφυλακή απώθησε 46.000 μετανάστες από το Αιγαίο σε 1.671 περιπτώσεις, δηλαδή έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή 46.000 ανθρώπων» δήλωσε ο Τσελίκ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στην Ευρώπη που εν γνώσει της παίρνει μέρος σε αυτές τις ενέργειες και ταυτόχρονα αγνοεί αυτές τις ενέργειες, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Frontex. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κοινού από την ελληνική ακτοφυλακή εμπίπτουν στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας» συνέχισε ο Τσελίκ, σε δηλώσεις του μετά από συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του AKP.

O εκπρόσωπος του ΑΚΡ δεν δίστασε ακόμα να παρομοιάσει την Ελλάδα με το Ισλαμικό Κράτος (DAESH), κάνοντας λόγο για επιθέσεις σε οθωμανικά μνημεία με την ανοχή των ελληνικών αρχών.

«Αυτό που κάνουν στο συγκρότημα Murat Reis στη Ρόδο είναι ασέβεια. Και το πιο σημαντικό, δυστυχώς, χρησιμοποιούν κάποιες ύπουλες μεθόδους, όπως το να πετούν συστηματικά σκυλοτροφές στα νεκροταφεία μας, να συγκεντρώνουν τα σκυλιά εκεί και να καταστρέφουν έτσι τα μαρτύριά μας. Καλούμε την Ελλάδα να σεβαστεί τα μαρτύριά μας, τους ιστορικούς τόπους, τα κέντρα πνευματικότητας – που είναι η κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Δηλαδή, σε τι διαφέρουν αυτοί από αυτό που έκανε (κάνει) η DEASH στη Μέση Ανατολή; Και η DEASH έτσι καταστρέφει αυτά τα ιστορικά έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αιχμές ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη για τον πληθωρισμό

Αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη άφησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες για τον πληθωρισμό. «Η εικονική πραγματικότητα σ...

Φόρτωση άρθρων...