Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Νέο παραλήρημα Μπαχτσελί κατά της Ελλάδας

Πολιτική

Συνεχίζονται τα παραληρήματα και προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων κατά της Ελλάδας. 

Ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, εξαπέλυσε ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα και εγκαλώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει την φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο Μπαχτσελί, από τη μια η Άγκυρα επιθυμεί το Αιγαίο να είναι «μια θάλασσα ειρήνης και γαλήνης» και από την άλλη πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση, «μόνο ο άτυχος Μητσοτάκης και η Kυβέρνησή του θα πληρώσουν το τίμημα».

Ο Μπαχτσελί χαρακτήρισε τον Έλληνα πρωθυπουργό όργανο των ξένων δυνάμεων «σαν τους παππούδες του» και πως κάνει προβοκάτσιες «για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης».

Ο Τούρκος πολιτικός είπε ότι «ο Μητσοτάκης, σαν τους παππούδες του γίνεται όργανο των ξένων δυνάμενων και με τις ενέργειες και τη ρητορική του οδηγεί την κατάσταση στο να ξεχειλίσει το ποτήρι. Επισκέπτεται τα νησιά που είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας επιχειρεί να προκαλέσει την Τουρκία και βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας. Προσπαθεί να κάνει προβοκάτσιες για να δημιουργήσει κλίμα ένοπλης σύγκρουσης εάν χρειαστεί καθώς θέλει να κάνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης για Μονή της Χώρας: Εκτιμώ πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση από την τουρκική κυβέρνηση

Την οικουμενική ακτινοβολία της Μονής της Χώρας ως πολιτιστικό αγαθό επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης εκτιμώντας πως η τουρκική κυβέρνηση θα επαναξιολογήσει την μετατροπή της σε...

Μητσοτάκης από Κατερίνη: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια

«Η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Πρωθυπουργός στην Κατερίνη.

Σε Ημαθία και Πέλλα την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Σε Ημαθία και Πέλλα θα περιοδεύσει την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 10:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην παρουσίαση του «Ψηφιακού Σχολείου» από το...

Φόρτωση άρθρων...