Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Νέο τουρκικό παραλήρημα: Κάνουν λόγο για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας τους από την Ελλάδα

Πανικό φαίνεται πως έχει προκαλέσει στην Τουρκία η αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία. Τις τελευταίες ημέρες έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ παραληρημάτων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί, απήυθυνε προειδοποίηση προς «τρίτες χώρες» - εννοώντας την Γαλλία και την ιστορική αμυντική συμμαχία με την Ελλάδα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επανέρχεται στις έρευνες του National Geo ανατολικά της Κρήτης και κάνει λόγο για «παραβίαση της τουρκικής υφαλοκρηπίδας» , επιχειρώντας να νομιμοποιήσει το τουρκολιβυκό σύμφωνο.

«Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία οι τουρκικές Αρχές) επιχειρούν τους τελευταίους μήνες να εμπλακούν σε μονομερείς και προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αυξάνοντας την ένταση», υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Ποια είναι η ατζέντα και ποια θέματα είναι εκτός συζήτησης

Με ρεαλιστικές προσδοκίες και θετικό πνεύμα πραγματοποιείται η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα στην Τουρκία. Οι συνομιλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Το...

Φόρτωση άρθρων...