Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Νικήτας Κακλαμάνης για ομόφυλα ζευγάρια: Όποιος υπουργός διαφωνεί, παραιτείται

«Όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε νέα του συνέντευξη σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο OPEN είπε αρχικά: «Εγώ για πρώτη φορά ενημερώθηκα από το κόμμα μου με συνάντηση που είχα, που δεν την προκάλεσα εγώ, από τον σύμβολο του πρωθυπουργού, κύριο, Πατέλη, αρχές Οκτωβρίου, όπου του είπα την άποψή μου επί της ουσίας, που συμπίπτει με αυτά που ακούσαμε από τον πρωθυπουργό. Εφόσον αυτά τα δω αποτυπωμένα στο χαρτί, θα υπερψηφίσω το σχέδιο νόμου. Επί της διαδικασίας, του είπα ότι είτε θα πρέπει το νομοσχέδιο αυτό να έχει ψηφιστεί το αργότερο μέχρι 15 Νοεμβρίου ή να πάει μετά τις ευρωεκλογές».

«Γνωρίζω πως στη λαϊκή μας βάση υπάρχει προβληματισμός, έως και άρνηση ενός κομματιού της, σχετικά με την επικείμενη ρύθμιση» επεσήμανε και συνέχισε:

«Δεν είμαι υπέρ της αποχής του βουλευτή. Από το ’90 που είμαι στη Βουλή, ουδέποτε απείχα σε ψηφοφορία. Επί κυβέρνησης Σαμαρά αρνήθηκα να ψηφίσω τον νόμο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τον ΕΝΦΙΑ και διεγράφην από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν επέλεξα ούτε την αποχή, ούτε το λευκό, ούτε τίποτα. Ο βουλευτής πρέπει να έχει το θάρρος, πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν ο ίδιος ο αρχηγός σου λέει ότι δεν μπαίνει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Και θεωρώ αυτονόητο πως το σύνολο των μελών της κυβέρνησης ή ψηφίζει ή όποιος δεν ψηφίζει, παραιτείται. Όταν ένας υπουργός διαφωνεί με τον πρωθυπουργό που τον διόρισε, δεν παραιτείται ο πρωθυπουργός. Δεν θυμάμαι στην ιστορία να έγινε κάτι τέτοιο. Ο υπουργός παραιτείται. Είναι θέμα θεσμού και αξιακού κώδικα».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Ο Λευτέρης Πετρούνιας για ακόμα μία φορά έφερε την Ελλάδα στην κορυφή – Θερμά συγχαρητήρια

«Σε ευχαριστούμε Λευτέρη. Θερμά συγχαρητήρια!», ανέφερε o Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, μετά το χρυσό μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτ...

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή του ελληνικού λαού στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Επίθεση στον Πρωθυπουργό και στις κυβερνητικές πολιτικές εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Νέα Δημοκρατία πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη και αυτό που το...

Φόρτωση άρθρων...