Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Νίκος Ανδρουλάκης στο Δίστομο: «Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Για εμάς είναι ένα εθνικό ζήτημα και θα αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο»

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου παρέστη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ότι «έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη», αλλά και να «διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις».

«Τιμούμε τη μνήμη των Διστομιτών, που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, που είναι φρουρός για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες, τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

news

 

«Έχουμε χρέος επίσης να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Για εμάς είναι ένα εθνικό ζήτημα και θα αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο.

news

Άλλωστε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι εδώ από τη Βοιωτία, -με τον Γιάννη Σταμούλη-, ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα και θα τον ολοκληρώσουμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πηγές ΝΔ κατά Κεχαγιά: Δεν ξέρουμε εάν «ο ελληνικός λαός γνωρίζει ποιος είναι ο Στέφανος»

Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο «ο ελληνικός λαός γνωρίζει από την πρώτη στιγμή ποιος είναι ο Στέφανος», όπως δήλωσε απόψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην γεμάτη εκνευρισμό και συ...

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αλ Σίσι: Στην Αθήνα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου

Τη σύσταση Ανώτατου Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου συμφώνησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Κυριακής π...

Φόρτωση άρθρων...