Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι πολίτες απαιτούν λύσεις, βαρέθηκαν τις αναλύσεις

Ελλάδα

«Οι πολίτες δεν θέλουν μεγάλα λόγια, αλλά συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις που παράγουν απτό αποτέλεσμα. Απαιτούν λύσεις, βαρέθηκαν τις αναλύσεις», δηλώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος  Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News». Και προσθέτει: «Θέλουν ανθρώπους δοκιμασμένους στα δύσκολα, μαχητές απέναντι σε απρόσμενες αντιξοότητες, παρόντες στα πεδία των προκλήσεων. Απαιτούν να τους πούμε με σοβαρότητα και ευθύνη τι πρόκειται να γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πότε θα παραδοθεί, με συγκροτημένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο οδικό χάρτη».  

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρεται στην εμπειρία που απέκτησε υπηρετώντας τα κοινά τόσο ως Δήμαρχος και Περιφερειακός Σύμβουλος όσο και ως μέλος της Κυβέρνησης και τονίζει: «Ξέρω τα προβλήματα της κοινωνίας, ξέρω πώς λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, αλλά και πώς λειτουργεί το Κράτος. Γνωρίζω ταυτόχρονα ότι οι  νέοι καιροί, οι αυξημένες και πιεστικές ανάγκες του σήμερα απαιτούν γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, πάθος για δουλειά και συγκροτημένο πρόγραμμα. Απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, αλλά και διαρκή παρουσία στις 66 γειτονιές της Αττικής, δίπλα στους πολίτες, απέναντι στα προβλήματά τους. Εκεί θα είμαστε, εκεί θα μας βρίσκουν και όχι σε κλειστά γραφεία. Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που διεκδικούμε».  

Αναφορικά με τις προτεραιότητες που θα θέσει εφόσον εκλεγεί Περιφερειάρχης Αττικής, ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει την άμεση και αποτελεσματική θωράκιση της Περιφέρειας απέναντι στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα και το σχέδιό του για μια Αττική πιο κοινωνική, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, πιο παραγωγική, υπογραμμίζοντας ότι  «θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη φροντίδα για τον πολίτη, την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Θέλουμε μια Περιφέρεια που θα αφήσει στο παρελθόν μέσα σε τρία χρόνια  το πρόβλημα των σκουπιδιών, θα ενισχύσει το πράσινο, θα δημιουργήσει νέες υποδομές  αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων και θα προστατεύ ι τις θάλασσές μας από τη ρύπανση. Θα αναπτύξει στοχευμένες δράσεις για το κυκλοφοριακό και την οδική ασφάλεια,  την αναβάθμιση των κοινωνικών δομών, την  κατασκευή σύγχρονων νέων σχολικών υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων, την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και τον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες».  

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξή του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά στην εφημερίδα «Real News», εδώ:   

Γιατί στις 8 Οκτωβρίου οι πολίτες της Αττικής να ψηφίσουν το Νίκο Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής;

Έχω υπηρετήσει την Αυτοδιοίκηση για τρεις συνεχόμενες θητείες ως Δήμαρχος Βύρωνα και στη συνέχεια ως Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Είδα από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες και έχω την εμπειρία από δύσκολες μάχες για την αντιμετώπισή τους. 
Υπηρέτησα στη συνέχεια σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, αναλαμβάνοντας δύσκολες αποστολές, αντιμετωπίζοντας έκτακτες καταστάσεις και αναβαθμίζοντας κρίσιμες υπηρεσίες, όπως η έως τότε ουσιαστικά ανύπαρκτη Πολιτική Προστασία.
Ξέρω τα προβλήματα της κοινωνίας, ξέρω πώς λειτουργεί η Αυτοδιοίκηση, αλλά και πώς λειτουργεί το Κράτος. 
Γνωρίζω ταυτόχρονα -όπως γνωρίζουμε όλοι- ότι οι  νέοι καιροί, οι αυξημένες και πιεστικές ανάγκες του σήμερα απαιτούν γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, πάθος για δουλειά και συγκροτημένο πρόγραμμα. Απαιτούν συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, αλλά και διαρκή παρουσία στις 66 γειτονιές της Αττικής, δίπλα στους πολίτες, απέναντι στα προβλήματά τους. 
Εκεί θα είμαστε, εκεί θα μας βρίσκουν και όχι σε κλειστά γραφεία. Αυτό πιστεύω και αυτό θα κάνω. Αυτά είναι και τα χαρακτηριστικά του Συνδυασμού μας. 
Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα που διεκδικούμε.  

Ανησυχείτε μήπως το κλίμα από τις πλημμύρες και τις πρόσφατες πυρκαγιές καθώς και η εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ επηρεάσει και το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών;

Το κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσε η Πατρίδα μας, αυξάνει τις απαιτήσεις των πολιτών από όσους ζητούμε την ψήφο τους για θέσεις ευθύνης. Καθιστά ακόμη πιο αυστηρά τα κριτήριά τους. 
Οι πολίτες δεν θέλουν μεγάλα λόγια, αλλά συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις που παράγουν απτό αποτέλεσμα. Απαιτούν λύσεις, βαρέθηκαν τις αναλύσεις. Θέλουν ανθρώπους δοκιμασμένους στα δύσκολα, μαχητές απέναντι σε απρόσμενες αντιξοότητες, παρόντες στα πεδία των προκλήσεων. 
Απαιτούν να τους πούμε με σοβαρότητα και ευθύνη τι πρόκειται να γίνει, πώς θα γίνει, πώς θα χρηματοδοτηθεί και πότε θα παραδοθεί, με συγκροτημένο πρόγραμμα και συγκεκριμένο οδικό χάρτη. 

Η Αττική είναι θωρακισμένη απέναντι σε φαινόμενα τύπου Ντάνιελ; Τι σχεδιάζετε; 
Παρά τα σημαντικά βήματα που κάναμε τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται ότι η κλιματική κρίση βγαίνει πιο μπροστά, με πρωτόγνωρης έντασης και έκτασης καιρικά φαινόμενα, που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει.  
Μπροστά στην κατάσταση αυτή, οφείλουμε να αλλάξουμε ταχύτητα. Να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο μπροστά. Και αυτός είναι ο γνώμονάς μας. Σχεδιάζουμε  άμεσες και μακροπρόθεσμες δράσεις, πρόληψης, αποτροπής και άμεσης  παρέμβασης. Θα επιμείνουμε, πρώτα απ’ όλα, στον καθαρισμό ρεμάτων, θα δρομολογήσουμε άμεσα την υλοποίηση αναγκαίων έργων ξεκινώντας από τις ζώνες υψηλού κινδύνου και θα ζητήσουμε την επικαιροποίηση μελετών με βάση τα νέα δεδομένα, ώστε να καταλήξουμε σε καλύτερο σχεδιασμό νέων έργων. 
Παράλληλα, θα προχωρήσουμε στη συντήρηση οδικών δικτύων, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και  σε  δράσεις για την προστασία ευαίσθητων υποδομών κοινής ωφελείας. Και αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. 
Σχεδιάζουμε ακόμη τη λειτουργία Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας, με όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και το κατάλληλο προσωπικό, όπως και την κατάρτιση ολοκληρωμένου συστήματος Πολιτικής Προστασίας. 
Θέλουμε η Περιφέρεια Αττικής να είναι πρωταθλήτρια στην εθνική προσπάθεια για άμεση και αποτελεσματική θωράκιση απέναντι στα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε;

Πέρα από τη θωράκιση της Αττικής απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα, θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη φροντίδα για τον πολίτη, την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και  τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Εργαζόμαστε για να κάνουμε την  Αττική πιο κοινωνική, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη, πιο παραγωγική. Μια Περιφέρεια που θα αφήσει στο παρελθόν μέσα σε τρία χρόνια  το πρόβλημα τωνσκουπιδιών, θα ενισχύσει το πράσινο, θα δημιουργήσει νέες υποδομές  αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην Ανατολική Αττική, θα προστατεύει τις θάλασσές μας από τη ρύπανση. 
Παράλληλα, θα αναπτύξει στοχευμένες δράσεις  για το κυκλοφοριακό και την οδική ασφάλεια. Δεσμευόμαστε ακόμα για τη λειτουργία και την αναβάθμιση όλων των κοινωνικών δομών, την  κατασκευή σύγχρονων νέων σχολικών υποδομών και την αναβάθμιση υφιστάμενων, την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Αττικής με σύγχρονο εξοπλισμό, όπως και του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα και κινητές μονάδες. 

Με το κυκλοφοριακό τι θα κάνετε;
Σχεδιάζουμε την εκπόνηση νέων κυκλοφοριακών μελετών, την αναβάθμιση του Κέντρου Οδικής Κυκλοφορίας και την αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων στον τομέα οδικής κυκλοφορίας. Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους σηματοδότες με «έξυπνα φανάρια».
Ετοιμάζουμε επίσης, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, αλλά και  συνδρομή στους Δήμους για αντίστοιχα έργα, νέες πεζογέφυρες και αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας σε όλο το δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας. Και φυσικά, επεξεργαζόμαστε παρεμβάσεις για το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, που σε ορισμένες γειτονιές είναι πλέον δυσβάσταχτο.

Έχετε πάρει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία για να κατέβετε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης. Αν χρειαστεί ο Νίκος Χαρδαλιάς  θα συγκρουστεί με την Κυβέρνηση για κάποιο θέμα της Περιφέρειας;

Δεν πιστεύω ότι χρειάζονται συγκρούσεις, πυροτεχνήματα και μεγάλες θορυβώδεις κουβέντες. Συνεργασία χρειάζεται, τόσο με την Κυβέρνηση όσο και με τους 66 Δήμους της Αττικής. Και βέβαια, με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο. 
Αυτό που χρειάζεται -και είναι στόχος μας- είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι τα προβλήματα του πολίτη.  
Ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό -είναι άλλωστε και δική του προτεραιότητα όπως τόνισε και πρόσφατα στη ΔΕΘ- αφορά στην αντιμετώπιση των αλληλοεπικαλύψεων και των συναρμοδιοτήτων, ώστε ένας να είναι υπεύθυνος για κάθε ζήτημα, να έχει την ευθύνη προώθησης όλων των αναγκαίων δράσεων για κάθε περίπτωση και να λογοδοτεί για ό,τι έγινε ή δεν έγινε. 
Για εμάς, άλλωστε, η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι έννοιες αδιαπραγμάτευτες. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Φόρτωση άρθρων...