Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νομοσχέδιο υπουργείου Οικονομικών: Ποιοι αναμένεται να υπερψηφίσουν

Πολιτική

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται αργά το βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο σύμφωνα με την κυβέρνηση υλοποιεί το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Στηρίζει με την ψήφο του το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψηφίζουν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει το νομοσχέδιο επί της αρχής του, αλλά καταψηφίζει την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης», ανέφερε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Χάρης Μαμουλάκης. Αργότερα αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να υπάρξει διαφοροποίηση της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Παρέμβαση θα υπάρξει και από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Στο νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ τροπολογία με την οποία επιστρέφουν στο Δημόσιο οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ που κατείχε το Υπερταμείο.

Με την ίδια τροπολογία, μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται το καθεστώς για την εισαγωγή των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο, παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, θεσπίζεται πλαίσιο ενίσχυσης των εργαζομένων σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις το οποίο θα εφαρμοστεί από εφέτος και για όσους ήδη επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου και απαλλάσσονται για τρία χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ τα κτίρια που χαρακτηρίζονται επικίνδυνα εξαιτίας αυτών των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο κ...

Φόρτωση άρθρων...