Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ντράγκι: Υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου

Με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πλαφόν στην τιμή του αερίου συντάχθηκε ο Μάριο Ντράγκι. Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας σε συνέντευξή του ανέφερε πως η μείωση των τιμών θα επιφέρει οικονομικό πλήγμα και στη Ρωσία και είναι ένα «όπλο» που πρέπει να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη.

Μιλώντας στην «Corriere della Sera», o Ιταλός Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το αν τα συμφέροντα κάποιων χωρών θα υπερκεράσουν τις κυρώσεις στο ρωσικό αέριο.

«Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ενότητα στην Ευρώπη και στην Δύση και είναι κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο καθώς ο Πούτιν δεν περίμενε να δείξουν τέτοια ενότητα το NATO και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταξύ του να είμαστε ικανοποιημένοι με την αποφασιστικότητα και την ενότητα που έχουν δείξει μέχρι τώρα και να ανησυχούμε για το μέλλον, νομίζω ότι τάσσομαι με το πρώτο. Κοιτάζοντας μπροστά, η πρόταση για πλαφόν στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου κερδίζει έδαφος και θα συζητηθεί στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με βάση ένα γενικό έγγραφο που εκπονήθηκε από την Κομισιόν.

Η Ευρώπη αγοράζει περισσότερο από το μισό του φυσικού αερίου που εξάγει η Ρωσία. Η δύναμη στην αγορά που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Μόσχας είναι ένα όπλο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου μειώνει τη χρηματοδότηση που δίνουμε στη Ρωσία καθημερινά», ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτ...

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Φόρτωση άρθρων...