Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αννίτα Δημητρίου, είχε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο επικεφαλής επταμελούς ομάδας υψηλόβαθμων υπηρεσιακών στελεχών του σώματος, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τασούλας Ιερωνυμίδου.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκαν οι άριστες σχέσεις των νομοθετικών σωμάτων Ελλάδος και Κύπρου και η προοπτική της περαιτέρω εμβάθυνσής τους και σε διοικητικό επίπεδο στη βάση μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη νωρίτερα από τον Γιώργο Μυλωνάκη και την Τασούλα Ιερωνυμίδου και αφορά τη διοικητική συνεργασία των δύο Βουλών. 

Ακολούθησε συζήτηση για μελλοντικές συνεργείες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων, ενώ υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα δύο σώματα και ο κοινοβουλευτικός θεσμός γενικότερα. Τη συνάντηση απασχόλησαν οι διαδικασίες και πρακτικές που ακολουθούνται από τα δυο σώματα τόσο κατά την παραγωγή του νομοθετικού έργου όσο και κατά την άσκηση κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Τέλος, έγινε συζήτηση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχικής δημοκρατίας και της ενεργούς πολιτότητας. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη για το Πάσχα: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυρ...

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...