Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

O Γιώργος Παπανδρέου «επιβεβαίωσε» στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι θα είναι υποψήφιος

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής «επιβεβαίωσε» ο Γιώργος Παπανδρέου στον Νίκο Ανδρουλάκη, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις του Γιώργου Παπανδρέου  με τον Νίκο Ανδρουλάκη και με τον Βασίλη Κεγκέρογλου. 

Με τον Νίκο Ανδρουλάκη συνομίλησε περίπου 35 λεπτά μέσω Skype και φέρεται να του ανακοίνωσε, σχεδόν, την κάθοδό του, ενώ του ζήτησε να είναι στο πλευρό του. 

«Κατεβαίνω γιατί θέλω να μεγαλώσω την παράταξη», φέρεται να είπε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει διαμηνύσει ότι δεν θα κάνει πίσω. «Πρόεδρε, υπάρχει κοινωνικό αίτημα για αλλαγή γενιάς στο ΚΙΝΑΛ και έτυχε να είμαι εγώ αυτός», φέρεται να είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Με τον Ανδρέα Λοβέρδο, πιθανότατα δεν θα γίνει άλλη επαφή, καθώς ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του στον Γιώργο Παπανδρέου από το πρώτο κιόλας, σύντομο τηλεφώνημα, αλλά και με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, όπου ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει άλλον ρόλο στον πρώην Πρωθυπουργού πέραν αυτού του εγγυητή -όπως και για όλους τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συλλογής 5.000 υπογραφών από τη βάση. Θα συγκεντρώσει τις 45 υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (15%) και θα τις παρουσιάσει στην ΕΔΕΚΑΠ την Πέμπτη που λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. 

«Δεν θα αφήσουμε έναν πρώην Πρωθυπουργό να μαζεύει υπογραφές από τη βάση», λένε στελέχη του οργάνου του Κινήματος Αλλαγής.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται ότι δεν θα γίνει σήμερα τελικά, αλλά πιθανότατα την Τετάρτη, μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με π...

Φόρτωση άρθρων...