Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ο Κασσελάκης, η διαγραφή του ονόματος ΣΥΡΙΖΑ και το αναγκαστικό ξεκαθάρισμα με στροφή προς τα... δεξιά

Πολιτική

Ο Κασσελάκης συνεχίζει τα σόου του μέσω διαδικτύου στοχεύοντας στη νεολαία και πιστεύοντας ότι μετά από 2-3 τετραετίες θα είναι... πρωθυπουργός! Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι βαλτωμένο και δεν μπορεί να προσελκύσει κοινό ούτε από δεξιά ούτε από αριστερά. 

Το ΠΑΣΟΚ κρατάει τον κόσμο του, η Νέα Αριστερά έφυγε από το... μαντρί και μάλλον κινδυνεύει να τη φάει ο... λύκος, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας αποτελεί ένα μόρφωμα που θα συνεχίσει να προσελκύει ένα κοινό με... ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Γράφει ο Λουκάς Γεωργιάδης

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει "δεξαμενές" για να αντλήσει ψηφοφόρους, μοιραία θα πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό και να στραφεί προς την... αντίθετη κατεύθυνση. Για τον λόγο αυτό ο Κασσελάκης αρχίζει και δημιουργεί ένα κόμμα με περισσότερο κεντρώα προς δεξιά κατεύθυνση. Αυτό σημαίνει ότι μετά τις Ευρωεκλογές και στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές του 2027, αναγκαστικά πρέπει να προχωρήσει σε γενική... εκκαθάριση στο εσωτερικό του κόμματος. Έχει αντιληφθεί ότι με τους Πολλάκηδες και διάφορα άλλα "παρατράγουδα", δεν πρόκειται να δει εξουσία, στον αιώνα τον άπαντα, οπότε πρέπει να αλλάξει ρότα.

Ο Κασσελάκης με τη στήριξη σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ, αλλά και την ανάδειξη του δόγματος "Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια", έστω και με κάποια αριστερού τύπου εκδοχή, δείχνει τις προθέσεις του. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο η στροφή προς τη λογική και το ξεκαθάρισμα μέσα στο κόμμα. Πρέπει να αλλάξει και όνομα, καθώς η λέξη ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο... ρυπαρή, που ακόμη και με... απολύμανση, δεν γίνεται τίποτα! Ο αρχηγός Στέφανος είναι εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα, το οποίο σκέφτεται αριστερά, αλλά ο αρχηγός πρέπει να στρίψει το... καράβι προς τα δεξιά. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που φοράει νούμερο παπουτσιού 40 και ο αρχηγός... 45!

Ο Κασσελάκης θα προσπαθήσει να πάρει κόσμο από τη Νέα Δημοκρατία του 41%, όπως ο Μητσοτάκης πήγε μια Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά από το 28% στο 41%, απευθυνόμενος στο κεντρώο ακροατήριο. Με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ, το εγχείρημα του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Αν αλλάξει, αν διαγράψει και αν διαμορφώσει ατζέντα συνετού και ώριμου πολιτικού λόγου, τότε ίσως έχει κάποιες ελπίδες για να γίνει πρωθυπουργός για... δύο τετραετίες, όπως δήλωσε πρόσφατα! Σε κάθε περίπτωση, με το όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης δεν μπορεί να πάει παραπέρα. Αν τα αλλάξει στην κυριολεξία όλα, τότε διευρύνει την περίμετρο του εκλογικού ακροατηρίου που θα μπορούσε να τον ακούσει στο μέλλον, εάν και εφόσον ωριμάσει. Προς το παρόν φαίνεται ότι θα αγοράσει χρόνο, καθώς δύσκολα το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα.

Οι Ευρωεκλογές είναι το πρώτο τεστ για τον... τουρίστα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιάσει πάνω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών θα είναι... θεός! Αν πιάσει χαμηλότερο ποσοστό, τότε θα έχει κάποιες... ψιλογκρίνιες, οι οποίες όμως θα σταματήσουν εφόσον το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα (αρκετά δύσκολο), τότε μπορεί να υπάρξει και νέο κύμα φυγής από το κόμμα, χωρίς να απειλείται με διάσπαση η βάση του. Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ανάσα για τον ίδιο τον αρχηγό του, ο οποίος, θα μπορεί να σχεδιάσει και οργανώσει την επόμενη μέρα χωρίς την εσωτερική πίεση, από διάφορους... περίεργους. Προς το παρόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κασσελάκης πρέπει να περιμένει πολύ για να μπει στη Βουλή. Μέχρι τότε, θα βαρεθούμε να τον βλέπουμε να μας ψυχαγωγεί μέσω TikTok...

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Για την ανάγκη να έχει η Ελλάδα μία δυνατή φωνή στην ΕΕ αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση της Υγείας μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος...

Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: Υπερσύγχρονο - Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους

Tο υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο στην Κομοτηνή επισκέφθηκε το απόγευμα o Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών. Το νέο γενικό νοσοκομείο στην...

Φόρτωση άρθρων...