Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Ο Κασσελακης τώρα «αδειάζει» και τον Τσίπρα για το «μαξιλάρι» των 37 δις

Σε «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα για το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Ο Τσακαλώτος λέει αύξηση φορολογίας σώνει και καλά. Εγώ δεν θέλω φοροεπιδρομή», τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του στο MEGA.

«Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε για το μαξιλάρι των 37 δισ. που άφησε ο Τσακαλώτος, μια απόφαση που ασφαλώς δεν ήταν του τότε υπουργού Οικονομικών αλλά είχε και την σφραγίδα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε.

«Δεν είναι δυνατόν να λένε δεν έχω πολιτική πρόταση, ήμουν ο μόνος που είχε ξεκάθαρη πολιτική πρόταση», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στον απόηχο των αποχωρήσεων από την Κεντρική Επιτροπή ότι πλέον η Κεντρική Επιτροπή «έχει λήξει».

Κασσελάκης: Αιχμές για Τσακαλώτο - Χείρα φιλίας σε Αχτσιόγλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κάλεσε εκ νέου τους βουλευτές Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πέτη Πέρκα να παραδώσουν τις έδρες τους.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη διαγραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ του κόμματος.

Με αιχμές προς τους διαφωνούντες στο κόμμα του, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «θέλω να έχω στην ομάδα μου καλά παιδιά. Καλούς ανθρώπους. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε… Προφανώς το κόμμα είχε παθογένειες».

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου, το οποίο διέψευσε η τελευταία, είπε ότι την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους τόνισε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ακόμα ότι «χάθηκαν 600.000 ψήφοι στην αποχή και αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι». «Εγώ θέλω μια κυβερνητική σύγχρονη αριστερά» πρόσθεσε.

Για την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Βεβαίως και είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας. Θέλουμε στιβαρή άμυνα. Να μην αποστρατιωτικοποιούνται τα νησιά μας».

«Υπάρχει ανάγκη από τον λαό να μιλάμε με απλά λόγια και να δίνουμε λύσεις. Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα άτομο σε δυο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Θέλει υπομονή γιατί γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» συμπλήρωσε.

Για την κόντρα του με τον Άδωνι Γεωργιάδη τόνισε ότι ο τελευταίος δεν έχει ενσυναίσθηση και πως αν ήταν πρωθυπουργός θα του είχε ζητήσει την παραίτησή του».

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, σχολίασε ότι «πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση, να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας».

Αμέσως μετά τόνισε πως «πρέπει να έχουμε μεγάλες επενδύσεις σε στέγη, σε περιβάλλον, στο θέμα της φτώχειας και εννοείται και στα δικαιώματα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μια λαμογιά για να πάει μπροστά».

Άνοιγμα στην ομάδα της Αχτσιόγλου

Ερωτηθείς για την Έφη Αχτσιόγλου, έτεινε χείρα φιλίας, λέγοντας πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να παραμείνει στο κόμμα η ίδια και τα υπόλοιπα στελέχη που τάσσονται μαζί της. 

«Το είπα στην Κεντρική Επιτροπή και το εννοούσα. Πήρα τηλέφωνο την Αχτσιόγλου για να δώσω χείρα φιλίας για να συνεργαστούμε, οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές και άμεσες. Το εννοώ ότι δεν έχω στενό κύκλο. Κανείς δεν ήταν με το μέρος μου, αλλά είναι κάτι που το θέλει ο λαός. Κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στον λαό.

Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου, κι αυτό σημαίνει πως πρέπει να στρωθώ στη δουλειά να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές. Δίπλα μου στην καινούργια μου μεγάλη ομάδα θέλω να έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία. Από μεριάς μου, θα είναι μεγάλη τιμή να παραμείνουν και να δουλέψουμε. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, τείνω χείρα φιλίας. Στον 7ο όροφο είμαστε καλά τώρα», ανέφερε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Αδιανόητο να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους – Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Την Αμφιλοχία επισκέφθηκε το μεσημέρι της Κυριακής(28/4) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του σε νομούς της Ηπείρου ...

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Φόρτωση άρθρων...