Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη «Απογευματινής»: Ο Ξανθός «κατεδαφίζει» τα σχέδια των πραιτοριανών της Κουμουνδούρου

Σε μία αποκάλυψη που ήδη συζητείται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία προχώρησε σήμερα η «Απογευματινή», μέσα από ρεπορτάζ που υπογράφει ο Γιώργος Κατσίγιαννης.

Kατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του σε εκδήλωση μεγάλης οργάνωσης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Αττική, o τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, διατύπωσε σκληρές αλήθειες, που αν μη τι άλλο εξουδετερώνουν το παραπλανητικό αφήγημα της Κουμουνδούρου περί δυναμικής αύξησης της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετική φυσιογνωμία στις τάξεις της ομάδας των «53», που ως γνωστόν έχει επανειλημμένως αποδοκιμάσει τους πολιτικούς τραμπουκισμούς και τις αντιπολιτευτικές εξυπνάδες του πάλαι ποτέ υφισταμένου του στο υπουργείο Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος, επίσης με τη σειρά του, έχει ανταποδώσει τις αιχμές προς το πρόσωπο του -ειδικά στο θέμα των εμβολίων-, γκρέμισε με την ηχηρή παρέμβασή του το προεκλογικό success story των πραιτοριανών της Κουμουνδούρου.

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε, όπως γράφει σήμερα η «Απογευματινή», «τραγική» την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της Νέας Δημοκρατίας, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μίας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της «κοινωνικής δικτύωσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε ένα άλλο κόμμα, πιο παρόν κοινωνικά, ενεργό και επιδραστικό, δεν αρκεί να βάζουμε όλα τα λεφτά μας στον Τσίπρα», ήταν το μήνυμα του. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ομολογήσει, όπως αναφέρει η «Απογευματινή», πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «γηρασμένο» και «ανεπαρκές» σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στη νεολαία.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ξανθός, περιγράφοντας την προβληματική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τόνισε: «Χρειάζεται δικτύωση» «Είναι τραγική η επικοινωνιακή μας επίδοση. Εν αντιθέσει προφανούς με την τρομερή επικοινωνιακή υπεροπλία που έχει αυτή η κυβέρνηση. Βλέπετε, κάθε μέρα ένα σύστημα μιντιακό συντονίζεται, κάνει το άσπρο μαύρο, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και δημιουργεί ένα κλίμα σε έναν ο οποίος έχει μια αδρή εικόνα και παρακολούθηση των γεγονότων, ότι εδώ έχουμε κοσμογονία. Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο να έχουμε στελέχη να σταθούν στα μίντια. Κατά την άποψή μου, χρειαζόμαστε δικτύωση με ανθρώπους που έχουν επαφή με την κοινωνία. Εκεί που διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Με τους χώρους εργασίας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τα σωματεία, με τα επιμελητήρια, με τους επιστημονικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους. Θέλει μια άλλου τύπου κοινωνική επαφή και γείωση, η οποία δεν υπάρχει».

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως όλα τα παραπάνω υποτίθεται πως ήταν και το διακύβευμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει τη διαδικασία της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση με την εγγραφή νέων μελών. Άνθρακες το συνέδριο «Υποτίθεται ότι αυτό ήταν το διακύβευμα του συνεδρίου, πώς θα μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Θέλει τεράστια προσπάθεια, γι’ αυτό και κάναμε το άνοιγμα και είπαμε να μπούνε νέα μέλη, γι’ αυτό και δώσαμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ψηφίσουν κ.λπ. Αλλά δεν θέλουμε απλώς ανθρώπους που πάνε κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια να ρίχνουν μια ψήφο στην κάλπη του προέδρου ή της Κεντρικής Επιτροπής. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ενεργοί πολίτες. Θέλει επαφή, θέλει ενημέρωση, επιχειρήματα, τεκμηρίωση».

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και αθλητικών εφημερίδων

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βελόπουλος σε Ιερώνυμο: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες στον κλήρο, αλλά ούτε και η ιεραρχία στους πιστούς

«Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους» επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος νωρίτερα δή...

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Φόρτωση άρθρων...