Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης μετέφερε στον Κουλέμπα τη στήριξη της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην Ε.Ε. (Photos)

Πολιτική

Μπαράζ συναντήσεων είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο Πρωθυπουργός  συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς. 

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. 

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο Πρωθυπουργός  συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκής Ένωσης. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Πρωθυπουργός  συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντρόφσκι και ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός  συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Παράλληλα, τονίστηκε η σημασία του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Προκλητικός Τσελίκ: «Μονομερής ενέργεια της Ελλάδας η εξαγγελία για θαλάσσια πάρκα, μην εγκαταλείπετε τη διπλωματία»

Την αντίδραση του εκπροσώπου του τουρκικού κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, Ομερ Τσελικ, προκάλεσε η εξαγγελία της ίδρυσης των δυο θαλασσινών πάρκων σε Ιόνιο και Αιγαίο, από τον Κυριάκο ...

Κασσελάκης: «Οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν προσωπικό δικαίωμα στην πίστη τους» (Video)

Να σταματήσει τον θόρυβο που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του υπέρ της θρησκείας και της Εκκλησίας επιχείρησε ο Στέφανος Κασσελάκης με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσ...

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Στόχος να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στη Μέση Ανατολή (Video)

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κάνουν ότι είναι δυνατό ώστε ο πόλεμος στο Ισραήλ να μην λάβει χαρακτηριστισικά περιφαρειακής σύγκρουσης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύ...

Φόρτωση άρθρων...