Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου - Ζήτησε Εκλογές στις 21 Μαΐου (Video&Photos)

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11 το πρωί. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να δρομολογήσει τη διεξαγωγή των Εκλογών στις 21 Μαΐου. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη διάλυση της Βουλής, προκειμένου να προκηρυχθούν επίσημα οι Εκλογές για τις 21 Μαΐου.

«Καλημέρα. Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω τη πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε διάλυση βουλής και προκήρυξη εκλογών σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα αυτό επιτάσσει το άρθρο 41 επί της ουσίας η Kυβέρνηση έχει εξαντλήσει θητεία της όπως είχαμε πει ότι πρέπει να γίνει αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους.

Οι Eκλογές γιορτή δημοκρατίας είναι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων βάτε πολίτες να κρίνουν με νηφαλιότητα μακριά από τοξικότητες και ακραίες συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο γενικότερο κλίμα και δεν είναι εναρμονισμένες με κοινωνία. Η εκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για μέγιστη συμμετοχή. Ειδικά η νέα γενιά και τα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά η συμμετοχή στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας και να συμμετέχουν στις αποφάσεις για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν τη αποχή. Το διάταγμα για διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα», είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τον φάκελο με τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και ευχήθηκε «να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο».

Νωρίτερα, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου
Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

 

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου
Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

 

Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου
Μητσοτάκης Σακελλαροπούλου

 

Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για την προκήρυξη των Eκλογών
Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για την προκήρυξη των Eκλογών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...