Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ο Τσίπρας συνεχίζει να κόβει ασταμάτητα κορδέλες

Πολιτική

Στην είσοδο της μεγαλύτερης σήραγγας του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών, στην περιοχή της Παναγοπούλας, μήκους 4.033 χλμ., θα τελεστούν σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, τα εγκαίνια του πιο πολυαναμενόμενου οδικού άξονα της χώρας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η τελετή, που συνεχίζει το χορό των εγκαινίων μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης των Τεμπών, θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στο πλέον εμβληματικό κι απαιτητικό τεχνικά κομμάτι της Ολυμπίας Οδού, στο σύμπλεγμα των τεσσάρων σηράγγων (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), συνολικού μήκους 8,2 χλμ.

Ως αποτέλεσμα, οι εκδρομείς του Πάσχα θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε έναν λειτουργικό, σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Ελευσίνα ως και την Πάτρα. Η παράδοση στην κυκλοφορία χαρακτηρίζεται λειτουργική, καθώς από τα συνολικά 201,5 χλμ. της διαδρομής από την Ελευσίνα μέχρι και την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών, σε περίπου 10 χλμ. του δρόμου οι εργασίες θα συνεχιστούν, προκειμένου να παραδοθούν και αυτά μέχρι τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Τα πέντε συνολικά προβληματικά σημεία της Ολυμπίας οδού καθρεφτίζουν κύριες αιτίες των καθυστερήσεων που ταλαιπώρησαν όλες τις μεγάλες παραχωρήσεις. Οι αρχαιολογικές εκκρεμότητες καθυστερούν την πρόοδο στο Καμάρι Κορινθίας. Στις Καμάρες το εμπόδιο «ακούει» στο όνομα απαλλοτριώσεις, όπου ως την τελευταία στιγμή, σε τμήμα 500 μ., οι ιδιοκτήτες δύο οικημάτων αρνούνταν να παραδώσουν τον χώρο, ενώ σε εκκρεμότητα θα μείνει και ο κόμβος στα Αραχωβίτικα.

Εμπλοκές υπήρξαν, λόγω ανεπαρκών μελετών, και στα σημεία διεπαφής με τον σιδηρόδρομο που «φρέναραν» το έργο και ως αποτέλεσμα θα μείνουν εκτός λειτουργίας περίπου 2 χλμ. στο Δερβένι, όπου συνεχίζει το εργοτάξιο.

Σε εκκρεμότητα θα μείνει για το φθινόπωρο η ολοκλήρωση του «υπερκόμβου του Ρίου» λόγω της πολυπλοκότητας και των τεχνικών απαιτήσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σακελλαροπούλου: Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους

«Το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους» ευχήθηκε σε δήλωση της η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ειδικότερα, στο μήνυμα τη...

Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης ο Ν. Δένδιας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συνέχισε σήμερα, Κυριακή του Πάσχα 5 Μαΐου, την επίσκεψή του στο Καστελλόριζο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη,...

Φόρτωση άρθρων...