Πέμπτη
25 Δεκεμβρίου 2025

Ο χρόνος για τη λήξη του "Συμφώνου Συμβίωσης" των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετρά αντίστροφα

Πολιτική

Προσπάθεια να πεισθεί η κοινή γνώμη ότι δεν θα υπάρξει ρήξη μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου μετά τη λήξη της συνάντησης των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση.

“Θα συνεχίσουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα  μέχρι τέλους”, δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος, ολοκληρώνοντας τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτή βασίζεται πάνω σε γερές βάσεις, ενώ για το Σκοπιανό τόνισε πως οι θέσεις μας είναι γνωστές στον πρωθυπουργό.

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, επέμεινε στη θέση του ότι είναι όμηροι των Τούρκων, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο ανταλλαγής τους με τους οκτώ Τούρκους που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, δεν ήταν σαφής ή κατηγορηματικός πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. 

Μιλώντας για τα σενάρια των προηγουμένων ημερών που θέλουν το κλίμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους να μην είναι και το καλύτερο, είπε πως αυτά είναι εικασίες που εξυφαίνονται από συγκεκριμένα κέντρα και διέψευσε τα περί συνάντηση στο σπίτι του με Τσίπρα και Παππά.

ΑΝΕΛ: Δεν τίθεται θέμα ρήξης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με διαρροές, κυρίαρχη θέση είναι πως δεν τίθεται θέμα και δεν υπάρχει στο τραπέζι κάποιο σενάριο ρήξης με την κυβέρνηση.

Άλλωστε και χθες, ο πρόεδρος του κόμματος είχε καταστήσει σαφές ότι θα συμπορευτούν μέχρι τέλους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το Σκοπιανό, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εμμένουν στη διαφωνία τους με την όποια χρήση του όρου «Μακεδονία», όμως όπως φαίνεται αυτή δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να μετουσιωθεί σε μείζον κυβερνητικό πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν υπάρχει ενημέρωση για την επιστολή Κοτζιά. 

Αναφορικά με τις φωνές που ακούγονται κατά καιρούς από βουλευτές του κόμματος και οι οποίες είναι έντονα επικριτικές προς την κυβέρνηση και σε πρακτικές που αυτή ακολουθεί σε πολλά θέματα, τονίζεται πως είναι υγιές να υπάρχουν ζητήματα πολυφωνίας μεταξύ των βουλευτών, όμως όταν υπάρχει συνεννόηση στην κορυφή τότε μπορούν να «τραβηχτούν και κάποια αυτιά για να επανέλθει η ισορροπία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...