Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Βρυξέλλες: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τρόπους μείωσης των τιμών ενέργειας

«Οι Eυρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των υψηλών τιμών ενέργειας στους καταναλωτές καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία «καταστρέφει» τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφορά μόνον μεγάλες αρχές, μεγάλες συναντήσεις και Αμερικανούς Προέδρους», είπε ο Βέλγος Πρωθυπουργός.

Η σημερινή συνάντηση «αφορά τα καθημερινά ζητήματα του κόσμου και αυτά είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το τιμολόγιο φυσικού αερίου των ανθρώπων και αυτός είναι ο αντίκτυπος που βλέπουμε σήμερα αυτού του πολέμου στην Ουκρανία (...) οπότε πρέπει να παρέμβουμε και ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε μέτρα που θα έχουν επίδραση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να αγοράζει από κοινού και να παρεμβαίνει στην αγορά για τη μείωση των τιμών, υπογράμμισε.

«Καταστρέφουμε τον πληθυσμό μας και τα δημοσιονομικά με αυτές τις υψηλές τιμές. Είμαστε σε πόλεμο και σε έναν πόλεμο χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα», κατέληξε ο Αλεξάντερ ντε Κρο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν στο Λονδίνο ενόψει της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επι...

Φόρτωση άρθρων...