Κυριακή
10 Δεκεμβρίου 2023

Βρυξέλλες: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τρόπους μείωσης των τιμών ενέργειας

«Οι Eυρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν μέτρα για να περιοριστεί ο αντίκτυπος των υψηλών τιμών ενέργειας στους καταναλωτές καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία «καταστρέφει» τον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρο, σε δημοσιογράφους προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αφορά μόνον μεγάλες αρχές, μεγάλες συναντήσεις και Αμερικανούς Προέδρους», είπε ο Βέλγος Πρωθυπουργός.

Η σημερινή συνάντηση «αφορά τα καθημερινά ζητήματα του κόσμου και αυτά είναι το ηλεκτρικό ρεύμα και το τιμολόγιο φυσικού αερίου των ανθρώπων και αυτός είναι ο αντίκτυπος που βλέπουμε σήμερα αυτού του πολέμου στην Ουκρανία (...) οπότε πρέπει να παρέμβουμε και ελπίζω αυτή τη φορά να έχουμε μέτρα που θα έχουν επίδραση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός του Βελγίου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να αγοράζει από κοινού και να παρεμβαίνει στην αγορά για τη μείωση των τιμών, υπογράμμισε.

«Καταστρέφουμε τον πληθυσμό μας και τα δημοσιονομικά με αυτές τις υψηλές τιμές. Είμαστε σε πόλεμο και σε έναν πόλεμο χρειάζεται να ληφθούν έκτακτα μέτρα», κατέληξε ο Αλεξάντερ ντε Κρο.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: Το σχέδιο μας για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας στοχεύει να δώσει ξανά προοπτική στην καρδιά της ελληνικής παραγωγής

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλίας, στη Λάρισα, είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του ...

Παύλος Μαρινάκης για οπαδική βία: Ο Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση θα λάβουν αποφάσεις που κάποιοι φοβούνταν επί δεκαετίες

«Όσοι καταδικάζονται για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χ...

Φόρτωση άρθρων...