Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Τουρκικό παραλήρημα δίχως τέλος: Θεωρούν παραβιάσεις τις επισκέψεις υπουργών σε ελληνικά νησιά

Πολιτική

Τέλος δεν έχουν οι προκλητικές αναφορές των Τούρκων για την Ελλάδα. Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει κάνει 953 παραβιάσεις.

Μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να καταγράφουν ακόμη και τις επισκέψεις υπουργών σε ελληνικά νησιά.

Αυτή τη φορά οι προκλητικές δηλώσεις έγιναν από την εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας από την αρχή της χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ενώ «παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνέχισε την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική, τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες, άφησε αναπάντητες όλες τις εκκλήσεις για διάλογο και συνομιλίες και συνέχισε τις αβάσιμες κατηγορίες».

Η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα πρόσθεσε: «Η Ελλάδα συνεχίζει να παρανομεί στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος με τα πλοία και τα αεροσκάφη της», προσθέτοντας πως η χώρα μας διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022, τόσο στη θάλασσα (οι 316 από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού) όσο και στον αέρα (οι 637 από τα αεροσκάφη), ενώ αναφέρθηκε και σε 73 επισκέψεις στα νησιά αυτά, με τις 24 να έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

«Ευχή μας είναι οι Τούρκοι και οι Έλληνες να ζουν με ειρήνη, ευημερία, ασφάλεια και δίκαιη εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κάνοντας ξανά λόγο για «συνεκμετάλλευση», ενώ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για το Κυπριακό, λέγοντας πως η μόνη λύση για το νησί είναι «δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία: Προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας

«Εμείς προσπαθούμε να αυξήσουμε τους φίλους μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε με τις χώρες της περιοχής μας» δήλωσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογά...

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν νοείται «θετικό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση των τουρκικών Aρχών για την έναρξη λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην ελληνική Κ...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Στην τελική ευθεία τα κόμματα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις Ευρωεκλογές. Μετά το Πάσχα τα κομματικά επιτελεία μπαίνουν ξανά στη μάχη για την τελική ευθεία της 9ης Ιουνίου. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεχίσο...

Φόρτωση άρθρων...