Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε Στερεά και Δυτική Ελλάδα (ονόματα)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και στο γαλάζιο στρατόπεδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για την κατάρτιση της τελικής λίστας.

Το ενδιαφέρον εκτός από το Λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη εστιάζεται και στις υπόλοιπες περιφέρειες, όπου θα δοθεί σκληρή μάχη για την αυτοδυναμία. Οι βουλευτές έχουν ήδη αυξήσει την παρουσία τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, ενώ οι πολιτευτές και όσοι έχουν λάβει το πράσινο φως αντιμετωπίζουν ένα μαραθώνιο, προκειμένου να μπορέσουν να πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις.

Τα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος είναι ένας συνδυασμός μεταξύ μπαρουτοκαπνισμένων στελεχών και νέων υποψηφιοτήτων με έμφαση σε πρόσωπα που μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διείσδυση στο κέντρο.

Ειδικότερα, στο νομό Φθιώτιδας η μάχη θα δοθεί μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την πρώτη θέση, ενώ έπονται οι δύο άλλοι βουλευτές Γιώργος Κοτρωνιάς και Θεμιστοκλής Χειμάρας. Για το ψηφοδέλτιο ακούγονται τα ονόματα των Ελένης Μακρή και Εμυς Αργυροπούλου, ενώ δεν αποκλείεται στη μάχη να μπει και όνομα έκπληξη που θα ταράξει τα νερά.

Στην Εύβοια η είσοδος στο ψηφοδέλτιο του νομού της πρώην γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου έρχεται να ταράξει τα νερά, καθώς οι νυν βουλευτές Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός θα έχουν έναν δυνατό αντίπαλο. Επιπλέον ενδιαφέρον έχει εκφράσει το κομματικό στέλεχος Στέλιος Καρβελάς, ενώ δεν θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Λυσιγάκης.

Στο νομό Βοιωτίας εκτός του βουλευτή Ανδρέα Κουτσούμπα, ακούγονται τα ονόματα των Λευτέρη Κτιστάκη, Φανής Παπαθωμά και Εύας Τζουβελέκη. Δυνατά στο παιχνίδι μπαίνει και το έμπειρο κομματικό στέλεχος Γιώργος Λιανός.

Στη Φωκίδα ο Γιάννης Μπουγάς, γραμματέας της Κ.Ο αποτελεί το απόλυτο φαβορί, ενώ ακούγεται το όνομα του Νίκου Φουσέκη.

Στο νομό Ευρυτανίας ο νυν βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος θα έχει αντίπαλο την Τζίνα Οικονόμου.

Στη Δυτική Ελλάδα, μια δύσκολη περιοχή, η Νέα Δημοκρατία αναζητά για τη στήριξη των ψηφοδελτίων πρόσωπα με αναφορές στην κοινωνία.

Στην Αχαΐα, ο νυν γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ στη μάχη μπαίνουν οι Αγγελος Τσιγκρής, Ανδρέας Κατσανιώτης Ιάσων Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι Έφη Γιαννιά και Αθηνά Τραχήλη.

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι νυν βουλευτές Κώστας Καραγκούνης, Μάριος Σαλμάς και Σπήλιος Λιβανός θα διεκδικήσουν τις πρώτες θέσεις, ενώ ο Βασίλης Φεύγας δεν θα είναι τελικά υποψήφιος. Στην μάχη του σταυρού επίσης όπως όλα δείχνουν θα μπει και ο Γιώργος Σταμάτης, γιος του πρώην βουλευτή και Νομάρχη Δημήτρη Σταμάτη.

Στο νομό Ηλείας εκτός των βουλευτών Κώστα Τζαβάρα, Διονυσίας Αυγερινοπούλου και Ανδρέα Νικολακόπουλου κατά καιρούς είχε ακουστεί και το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, αλλά και των Νίκου Καλάκου και Λευτέρη Βαρουξή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το μήνυμα Μπελέρη: «Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού»

Μέσω μηνύματος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης απευθύνθηκε στους εκλογείς, μετά την επίσημη ανακοίνωσή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9η...

Φόρτωση άρθρων...