Δευτέρα
15 Ιουλίου 2024

Οικονόμου: Αλαζονικός ο Κασσελάκης - Επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό

Στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και στα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Στην προσπάθειά τους στον ΣΥΡΙΖΑ να ισοσταθμίσουν το έλλειμμα πολιτικής με περίσσεια θεάματος, ξεπερνούν κάθε όριο. Γίνονται ολοένα και πιο προσβλητικοί, αλαζονικοί. Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος που κάνει την είσοδό του στο πολιτικό σκηνικό, αντί να φροντίσει να μάθει καλύτερα βασικά πολιτικά και θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας, να εμφανίζεται με αυτή την αλλαζονεία, με αυτόν τον προσβλητικό τόνο για εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αντί να προσπαθήσει να γεμίσει με ουσία, να επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό». 

«Είναι επιζήμιο για τη Δημοκρατία να μην υπάρχει μία αντιπολίτευση που να στέκεται με σοβαρότητα και με ευθύνη όπως απαιτεί ο ρόλος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.   

«Την πρώτη εβδομάδα είχαμε 13.500 προσελεύσεις μέσω της πλατφόρμας αλλά και με έκτακτα ραντεβού που εξυπηρετούν τα αστυνομικά τμήματα. Σε 367 σημεία με 460 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα. Ξεκινήσαμε να έχουμε 50.000 ραντεβού την εβδομάδα . Αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητα στα ραντεβού  60% - 61%», ανέφερε ο υπουργός.

«Ανοίγουμε την πλατφόρμα για ραντεβού μέχρι τις 31/12, επιπλέον 50.000 διαθέσιμα ραντεβού. Σταθμίζοντας που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, θα διπλασιάσουμε για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα διαθέσιμα ραντεβού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες των Νομών. Επίσης, 60 κινητά συνεργεία θα βγάλουν ταυτότητες σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προχωράμε ομαλά, με τον μεγάλο στόχο σε 2,5 -3 χρόνια από τώρα να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των ταυτοτήτων του ελληνικού πληθυσμού. Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες απλή, χωρίς ταλαιπωρία και θα προμηθεύονται ένα ασφαλές δελτίο ταυτότητας», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ για την απόπειρα δολοφονίας κατά Τραμπ: Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψηφίου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελο...

Μαρινάκης για Novartis: Γιατί φοβάται ο Κασσελάκης και το κόμμα του να βγουν οι κουκούλες, αν το αποφασίσει η Δικαιοσύνη;

«Ο υποτιθέμενα ‘νέος ΣΥΡΙΖΑ' του κ. Κασσελάκη με τη σημερινή του απάντηση έπεισε και τους πιο δύσπιστους για το ότι τίποτα δεν άλλαξε, όσα χρόνια και αν πέρασαν», αναφέρει σε ανακο...

Φόρτωση άρθρων...