Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Οικονόμου: Αλαζονικός ο Κασσελάκης - Επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό

Στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και στα ραντεβού για τις νέες ταυτότητες αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε: «Στην προσπάθειά τους στον ΣΥΡΙΖΑ να ισοσταθμίσουν το έλλειμμα πολιτικής με περίσσεια θεάματος, ξεπερνούν κάθε όριο. Γίνονται ολοένα και πιο προσβλητικοί, αλαζονικοί. Είναι θλιβερό ένας άνθρωπος που κάνει την είσοδό του στο πολιτικό σκηνικό, αντί να φροντίσει να μάθει καλύτερα βασικά πολιτικά και θεσμικά ζητήματα λειτουργίας της ελληνικής πολιτείας, να εμφανίζεται με αυτή την αλλαζονεία, με αυτόν τον προσβλητικό τόνο για εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Αντί να προσπαθήσει να γεμίσει με ουσία, να επιμένει να είναι ένα λευκό πουκάμισο αδειανό». 

«Είναι επιζήμιο για τη Δημοκρατία να μην υπάρχει μία αντιπολίτευση που να στέκεται με σοβαρότητα και με ευθύνη όπως απαιτεί ο ρόλος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.   

«Την πρώτη εβδομάδα είχαμε 13.500 προσελεύσεις μέσω της πλατφόρμας αλλά και με έκτακτα ραντεβού που εξυπηρετούν τα αστυνομικά τμήματα. Σε 367 σημεία με 460 θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα. Ξεκινήσαμε να έχουμε 50.000 ραντεβού την εβδομάδα . Αυτή τη στιγμή έχουμε πληρότητα στα ραντεβού  60% - 61%», ανέφερε ο υπουργός.

«Ανοίγουμε την πλατφόρμα για ραντεβού μέχρι τις 31/12, επιπλέον 50.000 διαθέσιμα ραντεβού. Σταθμίζοντας που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, θα διπλασιάσουμε για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο τα διαθέσιμα ραντεβού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πρωτεύουσες των Νομών. Επίσης, 60 κινητά συνεργεία θα βγάλουν ταυτότητες σε συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Προχωράμε ομαλά, με τον μεγάλο στόχο σε 2,5 -3 χρόνια από τώρα να έχουμε αντικαταστήσει το σύνολο των ταυτοτήτων του ελληνικού πληθυσμού. Θέλουμε να κάνουμε μία διαδικασία για τους πολίτες απλή, χωρίς ταλαιπωρία και θα προμηθεύονται ένα ασφαλές δελτίο ταυτότητας», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Βουλής με αφορμή τη συζήτηση της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χειρου...

Μαρινάκης: Η επιστολική ψήφος ήρθε για να μείνει - Γράφτηκαν 202.556 εκλογείς από 128 χώρες

Ως μια «μεγάλη αλλαγή, που ήρθε για να μείνει» χαρακτήρισε την επιστολική ψήφο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, η...

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ν.Δ. – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. ...

Φόρτωση άρθρων...