Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Οικονόμου για γυναικοκτονίες: «Αυστηροποιείται ο ποινικός κώδικας»

Πολιτική

Για την ενεργειακή κρίση και τις γυναικοκτονίες μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Για την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα και στο επίπεδο της δουλειάς που πρέπει να γίνει μέσα στις οικογένειες, μέσα από δομές αντιμετώπισης των περιστατικών που οδηγούν σε ακραία οικογενειακή βία και προφανώς προς την κατεύθυνση της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής γυναικών, ανδρών, στην πάταξη της εγκληματικότητας κτλ.

«Ο ποινικός κώδικας αυστηροποιεί τις ποινές των εγκληματικών πράξεων σε όλη της την έκταση και την παραμονή στη φυλακή όσων διαπράττουν εγκλήματα κυρίως όσων αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Γίνεται πιο αυστηρός και έρχεται να συναντήσει την απαίτηση που υπάρχει να μένει στη φυλακή για το χρόνο που πραγματικά καταδικάζεται όποιος διαπράττει ένα βαρύ έγκλημα. Αυστηροποιούνται οι παραβάσεις για μια σειρά από εγκληματικές πράξεις και έτσι αποκαθίσταται μια διαστρέβλωση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχει σκέψη για αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για την έμφυλη βία απάντησε ότι ήδη από το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει αρκετά σημαντικές αλλαγές. 

«Η ΕΛ.ΑΣ έχει αναπτύξει ένα σχέδιο ώστε να υπάρχει έγκαιρα καταγραφή τέτοιων περιστατικών για να μη φθάνουμε στο απροχώρητο. 

Δεύτερον, μέσα από τον Ποινικό Κώδικα για τις ανθρωποκτονίες η μοναδική ποινή είναι η ισόβια κάθειρξη, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης ο χρόνος παραγραφής περιστατικών έμφυλης βίας επεκτείνεται και θεσμικά και νομικά η πολιτεία θωρακίζει τους πολίτες απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη χαρακτήρισε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, ενώ παραδέχθηκε ότι οι αυξήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες.

«Η πολιτική μας δεν κάνει μια τρύπα στο νερό. Είμαστε εδώ, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται δίπλα στον κόσμο από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να είναι δίπλα του», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δυο ακόμα δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ να διευρύνει το προβάδισμά της (κάρτες)

Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,7 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει το 32,8% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝ...

Οικονόμου: Οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν σύντομα τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό

Ενεργό είναι το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών για όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν, προκειμένου να υποστηρίξουν με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση άτομα με αναπηρία, όπως αναφέρει σε ...