Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οικονόμου: «Δεν υπήρξε συζήτηση για τον ενεργειακό τομέα στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν»

«Το σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης προσεγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα να υλοποιεί ένα σχέδιο στήριξης που «μετριάζει το πρόβλημα και απαλύνει τις συνέπειες».

Ακόμα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις, ενώ σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να μετριάσει στην Ευρώπη τις σφοδρές ανατιμήσεις.

Επίσης, ο υφυπουργός Επικρατείας κατηγόρησε την Αντιπολίτευση για προπαγάνδα και καλλιέργεια μύθων σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να αναχαιτίσει την ακρίβεια.

Σχετικά με φαινόμενα αισχροκέρδειας, είπε ότι η Kυβέρνηση έχει νομοθετήσει τον «κόφτη στα κέρδη» και επεσήμανε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ελέγχουν σειρά προϊόντων για το εάν υπάρχουν αυξημένα κέρδη και προβαίνει στις κινήσεις που πρέπει.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν την διακύμανση των τιμών.

«Δεν τελείωσε η πανδημία»

Για την πανδημία του κορωνοϊού είπε ότι δεν έχει τελειώσει αλλά έχει αλλάξει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ανέφερε ότι πρόθεση της κυβέρνηση να πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο στην κανονικότητα παντού.

«Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν»

Για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε πως έγινε σε καλό κλίμα, χωρίς κανείς να μετακινηθεί από τις θέσεις του. Αποκάλυψε μάλιστα πως δεν υπήρξε συζήτηση για τον ενεργειακό τομέα.

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας ενώ είπε ότι κάθε μέρα που περνά υλοποιείται το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ν. Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το "πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα" ακρίβειας»

«Στις 9 Ιουνίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδοκιμάσουμε την αλαζονεία και τη διαφθορά του συστήματος εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο Αγ...

Μητσοτάκης: Να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες, σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές (Photos)

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΥΠΑ με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση των μισθών, τόνισε ο Πρωθυπουργός. «Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται». «Σημαντική η ευ...

Φόρτωση άρθρων...