Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Οικονόμου: Έρχονται οριζόντια μέτρα για όλους για το ηλεκτρικό ρεύμα

Δραστική μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σχετικά με τη μονάδα FSRU στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι πρόκειται για έργο, προκειμένου η Ελλάδα γρήγορα να μετατραπεί σε στρατηγικό κόμβο.

«Ένα ακόμα στρατηγικό σημείο για LNG στην Ελλάδα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με τρόπο τέτοιο, ώστε και να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ρωσία και να μην τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας μας με φυσικό αέριο.


Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που θα απαντά στο πρόβλημα της ακρίβειας στις τιμές ενέργειας.

«Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει σήμερα στη ΔΕΗ το 34%. Η περιουσία του ελληνικού λαού με αυτό ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο από 150 ευρώ το 2019. Αν η ενεργειακή κρίση μας έβρισκε με τη ΔΕΗ του 2019 οι συνέπειες για τους καταναλωτές θα ήταν χειρότερες. Είναι ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν το ρεύμα πιο ακριβά το ρεύμα από τους άλλους Ευρωπαίους», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη στις καταναλώσεις οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα νέα μέτρα θα αποφέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα είναι οριζόντια και θα αφορούν σε όλους.

Μέτρα πυροπροστασίας

Αναφορικά με τα μέτρα πυροπροστασίας, είπε πως θα υπάρξει αύξηση της επιτήρησης από αέρος και από εδάφους. Ακόμα, ο αριθμός των εναέριων μέσων θα είναι αυξημένος και τα εναέρια μέσα θα είναι στοχευμένα προσαρμοσμένα στις μορφολογικές ανάγκες της χώρας μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τα όσα περιγράφοντα στα ΝΕΑ είναι συγκλονιστικά».

«Πρόκειται για απαράδεκτες συμπεριφορές για μια δημοκρατία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν συνέχισε τις προκλήσεις – Ο διάλογος να γίνεται χωρίς αυταπάτες

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Πι...

Μητσοτάκης: Επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη το πρωί στο συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών - Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μία Πράξη Πολι...

Φόρτωση άρθρων...