Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Οικονόμου για Πάτση: «Δεν μπορείς να είσαι βουλευτής και να παίρνεις δουλειές από το Δημόσιο»

«Κάποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες ήταν τέτοιες που κατά τη δική μας εκτίμηση, δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του βουλευτή, ούτε με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει εκτός Κ.Ο της ΝΔ τον Ανδρέα Πάτση.

«Δεν μπορείς να είσαι πολιτικό πρόσωπο και να παίρνεις αναθέσεις από φορείς που το Δημόσιο έχει συμμετοχή. Ασυμβίβαστο επαγγελματικό δεν υπάρχει, προφανώς και μπορείς να δουλεύεις στην ελεύθερη αγορά, οφείλεις όμως ηθικά να βάζεις ένα όριο -αυτό είναι και το όριο της παράταξης- να μην παίρνεις δουλειές από φορείς στους οποίους συμμετέχει το Δημόσιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Open.

«Οι εξηγήσεις του κ. Πάτση δεν κρίθηκαν επαρκείς»

Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν συμβαδίζει με την αντίληψη που έχουμε για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος. Ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Πάτσης δεν κρίθηκαν επαρκείς και αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός λόγος ώστε να πάρει ο πρωθυπουργός την απόφαση ώστε να τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας».

«Η συζήτηση περί νόμιμου και ηθικού δεν είναι τωρινή στον πολιτικό βίο και σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν όμως πράγματα που στον δικό μας αξιακό κώδικα είναι αυτονόητα», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για μία συμπεριφορά παρατεταμένη και άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Πάτσης είχε δεχθεί υποδείξεις στο παρελθόν να σταματήσει αυτές τις επαγγελματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου σχολίασε και την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου των ΕΛΤΑ, Γ. Κωνσταντόπουλου, μετά από τις καταγγελίες για σύμβαση με το γραφείο του κ. Πάτση, επισημαίνοντας: «Το λέει στην ανακοίνωσή του: για λόγους ευθιξίας. Προφανώς του ζητήθηκαν εξηγήσεις και ελέγχεται γι' αυτή του την επιλογή. Με την παραίτηση δίνεται μια ουσιαστική απάντηση στο αν κι εκεί υπήρχε ένα μέρος της ευθύνης γι' αυτή την συμπεριφορά που ξαναλέω ότι ηθικά δεν συνάδει με τις αρχές της ΝΔ».

«Είναι στενάχωρο, δεν είναι κάτι που το χρειαζόταν η κυβέρνηση»

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως αυτό το οποίο συνέβη με τον κ. Πάτση είναι στενάχωρο και πως δεν το χρειαζόταν η κυβέρνηση. Ερωτηθείς αν αυτή η υπόθεση στοιχίσει πολιτικά στη ΝΔ, τόνισε: «Όλα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αποφασίζει ποιος είναι εκείνος που είναι καταλληλότερος να διαχειριστεί τη μοίρα του για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας. Ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες και όσα δεν ευθύνεσαι εσύ αλλά τα λούζεσαι στην καμπούρα σου».

Σε ερώτηση αν η υπόθεση Πάτση θα κοστίσει στη ΝΔ ενόψει εκλογών ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Όλα μετρούν πολιτικά και στο τέλος ο κόσμος αξιολογεί και τα καλά και τις αστοχίες».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Μεγάλη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα θέματα στην ατζέντα

Στις 11:00, αύριο Δευτέρα, θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο. Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι: -Παρουσία...

Ευρωεκλογές: Με χαρακτήρα εθνικών εκλογών η «μάχη» για την κάλπη – Ανεβάζει στροφές η κυβέρνηση

Στο κόκκινο ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο όσο πλησιάζει η ημερομηνία των ευρωεκλογών με την κυβέρνηση και τα κόμματα να έχουν δώσει χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης στην εκλογική α...

Φόρτωση άρθρων...