Παρασκευή
19 Αυγούστου 2022

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή για το σήμα «Turkaegean»

Πολιτική

Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπορικό σήμα «Turkaegean», προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο υφυπουργός Επικρατείας τόνισε πως το θέμα με το «Turkaegean» είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι' αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή. 

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στη Μαδρίτη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως έγινε και με την απόφαση των ΗΠΑ να μη δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο, ούτε τη χρήση του.

Αυτή είναι η επίμαχη τουριστική καμπάνια της Τουρκίας με τη λέξη Turkaegean:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάντζος: Η κυβέρνηση να απαντήσει πώς βρέθηκαν οι 38 πρόσφυγες στη νησίδα του Έβρου

Αναφερόμενος στα γεγονότα στον Έβρο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι το προσφυγικό ζήτημα «δεν πρέπει να αποτελεί πεδίο εύκολης και τοξικής κομματι...

Κυβερνητικές πηγές και η Όλγα Κεφαλογιάννη διαψεύδουν δημοσιεύματα ότι θα αντικατασταθεί στην Επιτροπή Θεσμών

Τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και η Όλγα Κεφαλογιάννη διαψεύδουν δημοσιεύματα ότι η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα αντικατασταθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. ...