Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Οικονόμου: «Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον Πρωθυπουργό»

Στην παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις συζητήσεις που αφορούν και το μεταναστευτικό με τα γεγονότα στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας να είναι στο επίκεντρο, ενώ ενημέρωσε τους εταίρους για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε για την υπερψήφιση από την ολομέλεια της Γερουσίας του νομοσχεδίου για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα. Όπως είπε αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Μιλώντας για την πανδημία του κορωνοϊού ο Γιάννης Οικονόμου, σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε την χώρα στην λήψη έκτακτων μέτρων όσον αφορά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Η χώρα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή.

Η μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Για τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, είπε πως η Κυβέρνηση από την αρχή αξιοποίηση την επιστήμη για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού. 
Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως κανιβαλίζει την επιστήμη, κάνοντας τοξική Αντιπολίτευση.

Ακόμα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε:

  1. Η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον ίδιο και σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου.
  2. Επαναλαμβάνει γνωστές αδυναμίες όταν δέχεται πίεση το ΕΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αττικής και της περιφέρειας.
  3. Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά στην ΜΕΘ. Προφανώς υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση εντός ΜΕΘ, ο Πρωθυπουργός, δεν ισχυρίστηκε ποτέ το αντίθετο.
  4. Σκόπιμα, με χυδαίο τρόπο ο κ. Τσίπρας επικεντρώνεται στις ΜΕΘ. Οι πολίτες γνωρίζουν τι παρέδωσε. Σημαντικό είναι το πώς δεν θα φτάνουμε στη διασωλήνωση. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις τις οποίες έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς.

Σημαντικά σημεία ομιλίας:

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη της Συνόδου για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η θέση του πρωθυπουργού είναι ότι το κείμενο πρέπει να ανταποκρίνεται στις απειλές που δέχεται η Ευρώπη. Οι ηγέτες να καταλήξουν σε ένα κείμενο για την στρατηγική πυξίδα.

Έγινε νόμος του αμερικανικού κράτους το νομοσχέδιο Μενέντεζ και Ρούμπιο που αναγνωρίζει τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο. Η εξέλιξη αυτή αντανάκλαση του εξαιρετικού επιπέδου σχέσεων. Αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο. Στηρίζει την πώληση F-35 στην Ελλάδα.

Γίνεται αναφορά άμεσης δανειοδότησης από τις ΗΠΑ προς της Ελλάδα για την προμήθεια νέων αμυντικών συστημάτων.

Η πανδημία είναι δυναμική και μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόζουμε την στρατηγική μας. Η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε στην λήψη έκτακτων μέτρων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Το μέτρο είναι έκτακτο, προθεσμία του είναι η περίοδος των γιορτών. Θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής.

Οι επόμενες δόσεις για τα παιδιά θα έρθουν στις αρχές του νέου χρόνου.

Από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουμε 117.000 περίπου εμβολιασμούς ή ραντεβού για τους 60 και άνω.

Από την έναρξη της πανδημίας η κυβέρνηση επέλεξε να αξιοποιήσει την επιστημονική γνώση. Οι επιστημονικές έρευνες δεν πρέπει να ευτελίζονται για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων πράγμα που επιχειρεί ο κ. Τσίπρας. Εργαλειοποιώντας την επιστήμη δείχνει ότι ούτε την κατανοεί ούτε την σέβεται. Εκμεταλλεύεται με τρόπο χυδαίο και ευτελή τον φόβο και την αγωνία για την πανδημία.

Η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την δημοσίευσή της.

Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη.

Σκόπιμα ο κλ. Τσίπρας από τη μελέτη επικεντρώνει στις ΜΕΘ. Η ελληνική κοινωνία γνωρίζει τι παρέδωσε ο κ. Τσίπρας και τι έχει πετύχει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση.

Σημαντικότερο το πως δεν θα επιβαρύνουμε το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις. Λιγότερες διασωληνώσεις έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτ...

Φόρτωση άρθρων...