Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Οικονόμου: «Η νευρικότητα της Τουρκίας έχει αντανάκλαση σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο»

Την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ιωάννης Οικονόμου.  «Ό,τι και να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η ελληνική πλευρά είναι απολύτως προετοιμασμένη να αντιδράσει σε όλα τα μέτωπα», επεσήμανε το στέλεχος της Κυβέρνησης. 

«Η νευρικότητα της Τουρκίας έχει αντανάκλαση σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ιωάννης Οικονόμου. 

«Δεν βλέπουμε από τον Ερντογάν κάτι που να μας αιφνιδιάζει. Έχουμε δει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν αυτούς τους κύκλους αντιδράσεων από την πλευρά της Τουρκίας και του Τούρκου προέδρου. Αυτό που έχει καταφέρει η ελληνική εξωτερική πολιτική τα δύο τελευταία χρόνια είναι να κινείται με τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα να μην κινδυνεύει να εγκλωβίζεται σε αιφνιδιαστικά και επώδυνα διλήμματα», ανέφερε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Ακόμα, ο Ιωάννης Οικονόμου τόνισε πως η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και σε ό,τι αφορά στα θαλάσσια σύνορα στο Δίκαιο της Θάλασσας. «Με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία ετοιμαζόμαστε για τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς αν θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ο επόμενος γύρος διερευνητικών επαφών, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι είναι προγραμματισμένο και ότι το υπουργείο Εξωτερικών το επόμενο διάστημα θα προβεί σε ανακοινώσεις και επεσήμανε πως «στη διπλωματία, οτιδήποτε πρέπει να γίνει για να αναδείξουμε για ακόμα μια φορά ότι υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με πλήρη αποφασιστικότητα». 

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι είμαστε σε φάση επανάληψης του καλοκαιριού του 2020, αλλά αυτό που έχει δείξει η ιστορία με την Τουρκία είναι ότι ανά πάσα στιγμή οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι. 

Όσον αφορά στις συμμαχίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι «είμαστε στο καλύτερο σημείο από ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τον Οκτώβριο ολοκληρώνεται η καινούρια αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία έχει μια σειρά από συνέργειες και εμπλέκεται και το ΝΑΤΟ. Υπάρχει πολύ καλή σχέση και με τις ισχυρές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σχέση μας με την Αίγυπτο βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο». 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στα Σκόπια: Αν επιμείνετε στις προκλήσεις κλείνει ο ευρωπαϊκός δρόμος

«Είμαι δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονές μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους», ...

H Ε.Ε. χαιρετίζει την επιστολή του Μητσοτάκη: «Συμβάλλει στον συνολικό προβληματισμό για το μέλλον της ενιαίας αγοράς»

Την επιστολή χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την Πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των διαφο...

Φόρτωση άρθρων...