Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές - 4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν εγκαίρως με καρκίνο του μαστού

Στη σημασία της προληπτικής ιατρικής και του προσυμπτωματικού ελέγχου αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «4.700 γυναίκες διαγνώστηκαν έγκαιρα με καρκίνο του μαστού μέσω του προγράμματος πρόληψης "Φώφη Γεννηματά"» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

«Με σχέδιο δρομολογούνται άλλα τέσσερα προγράμματα το προσεχές διάστημα. Η προληπτική ιατρική σώζει ζωές», αναφέρει.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αφορά συνολικά 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών και περιλαμβάνει δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα και κλινική εξέταση από γιατρό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

«Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα! Από σήμερα οι ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στο parentalb...

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Φόρτωση άρθρων...