Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Ακατανόητη και επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία Κασιδιάρη

Καμία παρέμβαση της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης έκανε λόγο κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η Κυβέρνηση έχει παράγει πλούσιο και ευρύ έργο σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. 

Ο υφυπουργός Επικρατείας έφερε ως παράδειγμα τις ρυθμίσεις δόσεων οφειλετών, τονίζοντας πως είναι πλέον ανοιχτές όλες οι πλατφόρμες για ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα.

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε «ακατανόητη και επικίνδυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία Κασιδιάρη» και τόνισε: «Καμία παρέμβαση της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης».

Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει πλήρη εικόνα των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, από τις συνέπειες της εισαγόμενης ακρίβειας, της εισαγόμενης οικονομικής κρίσης και παρεμβαίνει γρήγορα και άμεσα, χωρίς μεγάλα λόγια και τοξικότητες.

Ακόμα, είπε πως η Κυβέρνηση είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας σε όλα τα επίπεδα, αποδεδειγμένα, με πράξεις και θα συνεχίσει σε αυτή τη γραμμή, ενώ πρόσθεσε πως μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την άλλη τετραετία, θα προχωρήσει αμέσως στην πλήρη απαλλαγή των πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ απ' την οποιαδήποτε συμμετοχή τους στην προμήθεια των φαρμάκων.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε βολές προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως εκείνος καταγγέλλει άλλους για όσα ο ίδιος διαπράττει και ότι κατάφερε να επιτύχει μια πρωτοφανή συμμετρία, «κάθε φράση και ένα ψέμα» ενώ πρόσθεσε και καινούργια ψέματα. Παράλληλα έκανε αναφορά στον πολακισμό που όπως είπε «είναι η επιτομή του τραμπισμού αλά γκρέκα».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ζήτημα του κόμματος Κασιδιάρη, είναι ακατανόητη και επικίνδυνη και πως κάθε εργαλειοποίηση γύρω από το ζήτημα αυτό είναι ανεπίτρεπτη και ασυγχώρητη. 

Ειδικότερα για τη ρύθμιση που αφορά το κόμμα Κασιδιάρη, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης ήταν πάντα σαφής και ξεκάθαρη, «σε αντίθεση με άλλα κόμματα που επιδιώκουν να ψαρέψουν σε θολά νερά». Τόνισε ότι η πρόσφατη ρύθμιση είναι επαρκής και πως η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι στο πλαίσιο των συνταγματικών της υποχρεώσεων. Όπως ανέφερε: «θέλουμε να ενισχύσουμε τη δικαστική κρίση» και πως η σύνθεση του Α1 τμήματος είναι δεδομένη.

Ερωτηθείς για την παραίτηση του αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου είπε ότι δεν έχει να σχολιάσει κάτι, εκτός του ότι η θητεία του έληγε έτσι κι αλλιώς σε δύο μήνες και πως δεν υπάρχει η παραμικρή παρέμβαση της κυβέρνησης.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα που κάνει λόγο για συνάντηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη με τον παραιτηθέντα Χρήστο Τζανερίκο, ο Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, καθώς, όπως είπε, η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεδομένου ότι υπήρχαν και ζητήματα δικονομικής λειτουργίας του δικαστηρίου, είχε διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος ο βουλευτής Φλώρος υπό τον όρο να μην πλησιάζει στα 50 μέτρα τον Γραμμένο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής που είχε εκλεγεί πέρυσι με τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος μετά την απολογία του στον ανακριτή, για τον ξυλοδ...

Φόρτωση άρθρων...