Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Οικονόμου: Κρίσιμος μήνας ο Μάρτιος για «εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων»

Στο σχέδιο της Κυβέρνησης για την στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όμως, ο υφυπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.

Με αφορμή το πρωτοσέλιδο των «Νέων» πως η κυβέρνηση ετοιμάζει «δώρο» Πάσχα με τη μορφή στοχευμένου επιδόματος, ο Γιάννης Οικονόμου σχολίασε ότι υπάρχουν σενάρια και ιδέες που προφανώς συζητούνται, ωστόσο η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.

«Η Κυβέρνηση επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο το μήνα Μάρτιο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος», επεσήμανε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση, όταν έχουμε κάτι να το πούμε θα το πούμε μετρημένα», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Τόσο το εύρος, όσο και το βάθος αυτής της στήριξης, είναι κάτι που προφανώς θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Άρα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα είναι ασήμαντο, ούτε θα είναι επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε και θέλουμε να κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτύπωμα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση σύμφωνα με τον Γιάννης Οικονόμου δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στην μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα. Ειδικά για τις ενεργειακές ανατιμήσεις διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τους αγρότες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Κέρκυρα για το Πάσχα ο Κασσελάκης (Video&Photos)

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και πολιτική δραστηριότητα καθώς αύριο θα συναντηθεί με ...

Φόρτωση άρθρων...