Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Οικονόμου: Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε πάλι να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα

Πολιτική

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λάρισα, αλλά και σε όσα ακούστηκαν τη Δευτέρα (20.3.2023) στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 επανέλαβε ότι το 2019 ήταν λειτουργικό ένα ποσοστό της τάξης του 18% του έργου των σιδηροδρόμων και σήμερα είμαστε στο 75% και είπε για τον Αλέξη Τσίπρα: «Θλιβερό αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας χθες. Γιατί για ακόμα μια φορά προσπάθησε να μετατρέψει τον πόνο σε θέαμα».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αρνήθηκε τις ευθύνες της, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι «εγώ τα έκανα όλα τέλεια». «Το ότι αναλάβαμε την ευθύνη σημαίνει μια παραίτηση ενώ εξηγήσαμε στον λαό σε τι κατάσταση παραλάβαμε το έργο», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας «είχαμε ένα τραγικό δυστύχημα και τα αίτια είναι πολλά. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην δική μας δέσμευση».

Επανέλαβε πως «υπήρχε τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα. Ο σταθμάρχης μπορούσε να γίνει χάραξη της γραμμής και να παρακολουθεί το τρένο για 7,5 χιλιόμετρα».

Έστρεψε τα βέλη του προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα και αναρωτήθηκε «γιατί δεν πήγε εκεί που έγιναν τα περιστατικά; Γιατί δεν έκανε την κίνηση να πάει στον μοιραίο σταθμό».

«Παίζουμε με τις λέξεις και αυτό είναι επικίνδυνο» είπε ο κ. Οικονόμου και σημείωσε ότι «ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιοίκησης θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο».

«Το ερώτημα είναι με τον υπάρχον σύστημα ο σταθμάρχης θα μπορούσε να είχε κάνει σωστά την δουλειά του;» σημείωσε και ανέφερε πως «αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί».

Σε ερώτηση για την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις επερχόμενες εκλογές είπε ότι όλα είναι ανοικτά, ενώ αναφέρθηκε και στο χρόνο των εκλογών λέγοντας πως: «Ο πρωθυπουργός όταν πάρει τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει. Έχει πει ότι θα γίνουν την άνοιξη στο τέλος της 4ετίας».

Σημειώνεται πως ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, σημείωσε πως οι ανακοινώσεις για την ημερομηνία των εκλογών θα γίνουν κάποια στιγμή κοντά στο Πάσχα, ενώ απέφυγε να διευκρινίσει πότε περίπου θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Ο Πρωθυπουργός να δεσμευθεί σήμερα ότι η Ν.Δ. θα υπερψηφίσει τη σύσταση Προανακριτικής

Να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, μεταξύ των οποίων και αν θα υπερψηφίσει τη σύσταση προανακριτικής, καλεί τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελά...

Φόρτωση άρθρων...