Κυριακή
25 Φεβρουαρίου 2024

Οικονόμου: «Ο Κώστας Καραμανλής θα έχει τη δυνατότητα να κριθεί πολιτικά από τους πολίτες»

«Ο Κώστας Καραμανλής θα έχει τη δυνατότητα να κριθεί πολιτικά από τους πολίτες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Επικρατείας, Γιάννης Οικονόμου. 

«Ο Πρωθυπουργός θα επισκεπτόταν στη Θεσσαλονίκη το κέντρο τηλεδιοίκησης του κομματιού από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Προμαχώνα. Αυτού του τμήματος της σιδηροδρομικής που λειτουργούν τα συστήματα, τα οποία δυστυχώς δεν είχε προλάβει η διαδικασία να ολοκληρωθεί και να λειτουργούν σε όλο το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής. Ταυτόχρονα, στον Πρωθυπουργό θα παρουσιαζόταν ο προγραμματισμός της ανάπτυξης του προαστιακού με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Θα γίνει η επίσκεψη το επόμενο διάστημα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον «Realfm 97,8».

«Το πρόβλημα έλλειψης στελεχών στον ΟΣΕ είναι μια βασική παθογένεια, που έγιναν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπιστεί και με μπλοκάκια και με μετατάξεις, με προσλήψεις από τον ΑΣΕΠ. Πρέπει να ειλικρίνεια και αυτοκριτική να αναδείξουμε τις παθογένειες. Τα 2,5 τελευταία χρόνια έγιναν προσπάθειες η μείωση του προσωπικού με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστεί. Έπειτα από καιρό έγιναν κάποιες προσλήψεις σταθμαρχών, κάποιοι με μπλοκάκια από ΑΣΕΠ  και δύο που ήρθαν από την κινητικότητα. Πέρασαν την εκπαίδευση που πιστοποιείται από τα πρωτόκολλα του οργανισμού και τοποθετήθηκαν για δουλειά. Υπάρχουν φοβερά ερωτηματικά. Πώς υπηρεσιακά μέσα στον ΟΣΕ επιλέγεται ένας άνθρωπος που έχει μόλις 15 ημέρες υπηρεσίας, αν αυτά αληθεύουν γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική διαδικασία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ποια νοοτροπία είναι αυτή που επιτρέπει διαχρονικά όταν έρχεται ένας καινούργιος να κάνει τα “γερμανικά”, τα άσχημα “νούμερα” και να είναι μόνος του;» σχολίασε σχετικά με όσα ακούγονται για τις βάρδιες του σταθμάρχη.

Αναφορικά με την επιστολή του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου σημείωσε ότι «ο Πρωθυπουργός δεν υποδεικνύει απολύτως τίποτα. Αυτό που λέει είναι ότι πρέπει να προτεραιοποιηθεί η έρευνα της δικαιοσύνης κατά την κρίση του κ. Ντογιάκου» και συνέχισε λέγοντας πως «το ότι εκφράζεις μια άποψη δεν σημαίνει ότι δεν εμπιστεύεσαι τη δικαιοσύνη. Θα έλεγα ότι ενισχύεις την απαίτηση και το αίτημα να πάνε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πιο ολοκληρωμένα, πιο σφαιρικά σε όλα τα επίπεδα».

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του κ. Καραμανλή απάντησε ότι «είπα ότι δεν είναι στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας ή του κ. Καραμανλή να μην είναι υποψήφιος. Το δεύτερο που θέλω να σας πω είναι ότι καταλαβαίνω και την αυθόρμητη αντίδραση και πολύ περισσότερο τα υπονοούμενα ορισμένων που σπεύδουν να το εργαλειοποιήσουν. Θα είμαι ειλικρινής. Η πολιτική ευθύνη είναι ένα πράγμα, η οποία ανελήφθη από τον πρώην υπουργό, τον κ. Καραμανλή. 

Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία δεν θα διορίσουν βουλευτή τον κ. Καραμανλή, θα του δοθεί η δυνατότητα να κριθεί σε πολιτικό επίπεδο από τους ψηφοφόρους, από τον ελληνικό λαό. Αυτοί θα αποφασίσουν αν θα τον εκλέξουν ξανά βουλευτή ή όχι. Δεν πάρθηκε απόφαση επιβολής ντε και καλά του κ. Καραμανλή στην επόμενη Βουλή. Έχει καταδικαστεί ο κ. Καραμανλής για κάτι; 

Εδώ θα τρελαθούμε κιόλας! Μας κουνάνε και το δάχτυλο ορισμένοι που έχουν καταδίκες από ανώτατα ειδικά δικαστήρια, αμετάκλητες και ομόφωνες, υπάρχουν κάποιοι που δεν τολμούν να τους βγάλουν από τα ψηφοδέλτια και κουνούν το δάχτυλο σε εμάς. Εδώ προφανώς δεν κρυβόμαστε, υπάρχουν ζητήματα πολιτικών ευθυνών», πρόσθεσε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Ο άνθρωπος αυτός θα έχει τη δυνατότητα να κριθεί πολιτικά, έτσι κρινόμαστε οι πολιτικοί, από τον κόσμο, τους πολίτες», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Όλγα Γεροβασίλη: «Εκλογή αρχηγού σε ένα μήνα και με κάλπη οπως ορίζει το καταστατικό»

«Εκλογή αρχηγού όπως ακριβώς προβλέπει το καταστατικό του κόμματος», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους. Η κ. Γεροβασίλη άφησε μία αιχμή κατά ...

Φόρτωση άρθρων...