Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Οικονόμου: Όσο κι αν προσπαθεί o Ερντογάν να μας τρομοκρατήσει, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση

Αυστηρή απάντηση στις προκλήσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Όσο κι αν προσπαθεί, όσο κι αν επιμένει ο Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική ηγεσία με μυθεύματα με κατασκευές, με προπαγάνδα, με απειλές, να δημιουργήσει εντυπώσεις, να μας πανικοβάλει, να μας τρομοκρατήσει, η πραγματικότητα είναι εδώ, και αντιστέκεται επίμονα», είπε ο υφυπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

«Οι θέσεις τους δεν πείθουν κανέναν στον κόσμο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι είναι ανυπόστατοι κι ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του, και από την άλλη η χώρα μας έχεις καταφέρει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης δεν μπορoύμε να το προσπεράσουμε»

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός.

Όπως διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου δεν έχουμε άμεσα απόφαση, παρατηρούμε μετράμε, βλέπουμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν λειτουργούν σπασμωδικά, άλλα και δεν αδιαφορούμε, είμαστε εδώ, και όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο που θα έχει άμεση απόδοση και θα το καταλάβει ο κόσμος θα ανακοινωθεί στο σωστό χρόνο.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «οι δυνατότητες μας δεν είναι ατέλειωτες, ζυγίζουμε τα πράγματα, σταθμίζουμε τις δυνατότητες» φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγήν τι συνέβη στη Βρετανία. Υπάρχει, τόνισε, πρόβλημα με το πετρέλαιο κίνησης, στο σύνολο της αγοράς, όχι μόνο στο προσωπικό επίπεδο.

Για ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο σημείωσε ότι οι επιδοτήσεις συνεχίζονται χωρίς καμιά αλλαγή και με μεγαλύτερες ενισχύσεις σε σχέση με πέρυσι όπως στο επίδομα θέρμανσης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Μέση Ανατολή: Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καίρια απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια

Με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová, είχε συνάντηση το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργό...

Το μήνυμα Μπελέρη: «Μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού»

Μέσω μηνύματος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης απευθύνθηκε στους εκλογείς, μετά την επίσημη ανακοίνωσή του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9η...

Φόρτωση άρθρων...