Τετάρτη
31 Μαΐου 2023

Οικονόμου: Βασική πρόθεση της Kυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία

Πολιτική

«Bασική πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή και αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το άνοιγμα των σχολείων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να ανοίξουν με ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να πετύχουμε τους στόχους. Θα γίνει με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα σχολεία και τις αποφάσεις των ειδικών.

Στο αν θα υπάρχει επάρκεια self test, είπε ότι περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής για το τι πρωτόκολλο θα εισηγηθούν για τον διαγνωστικό έλεγχο.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ έπειτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα, τα οποία ισχύουν από την αλλαγή του χρόνου και έπειτα.

Ο υφυπουργός Επικρατείας ανέφερε από την 1/1/2022 ισχύει:

Αύξηση του κατώτατου μισθού,
Μείωση της προκαταβολής φόρου
Μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές,
Μείωση τέλους κινητής τηλεφωνίας,
Μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων,
Αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη και θα έχει νέους κυματισμούς για το επόμενο διάστημα και απαιτεί εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση των μέτρων, όπως είπε. 

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα. Ο μόνος δρόμος είναι ο εμβολιασμός και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με μια δόση πάνω από 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η Kυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει την πίεση. Υπάρχει συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ιδιωτικές κλινικές για κλίνες και προσωπικό για να μπορέσει να βοηθήσει στη λειτουργία του ΕΣΥ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την φορολόγηση αφορά τα πολύ πλούσια στρώματα»

Για την φορολογία και το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «In Social» και υπεύθυνος για τη σύνταξη του οικονομικού προγράμματος ...

Γεωργούλης: Το σκεπτικό της απόφασης της νομικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του

Το σκεπτικό της απόφασης της νομικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη έγινε γνωστό. Το αίτημα των βελγικών αρχών ανακο...

Φόρτωση άρθρων...