Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Οικονόμου: Βασική πρόθεση της Kυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία

Πολιτική

«Bασική πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το μεσημέρι συνεδριάζει η επιτροπή και αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι το άνοιγμα των σχολείων. Βασική μας προτεραιότητα είναι να ανοίξουν με ασφάλεια και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να πετύχουμε τους στόχους. Θα γίνει με όποιο πρωτόκολλο κριθεί αναγκαίο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στα σχολεία και τις αποφάσεις των ειδικών.

Στο αν θα υπάρχει επάρκεια self test, είπε ότι περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής για το τι πρωτόκολλο θα εισηγηθούν για τον διαγνωστικό έλεγχο.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ έπειτα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα μέτρα, τα οποία ισχύουν από την αλλαγή του χρόνου και έπειτα.

Ο υφυπουργός Επικρατείας ανέφερε από την 1/1/2022 ισχύει:

Αύξηση του κατώτατου μισθού,
Μείωση της προκαταβολής φόρου
Μείωση του ΦΠΑ σε καφέ, μεταφορές,
Μείωση τέλους κινητής τηλεφωνίας,
Μείωση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων,
Αναστολή καταβολής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι δυναμική και διαρκώς μεταβαλλόμενη και θα έχει νέους κυματισμούς για το επόμενο διάστημα και απαιτεί εγρήγορση. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση των μέτρων, όπως είπε. 

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα. Ο μόνος δρόμος είναι ο εμβολιασμός και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί με μια δόση πάνω από 7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. Η Kυβέρνηση λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει την πίεση. Υπάρχει συμφωνία του υπουργείου Υγείας με ιδιωτικές κλινικές για κλίνες και προσωπικό για να μπορέσει να βοηθήσει στη λειτουργία του ΕΣΥ», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Ψηφιακά ΚΕΠΑ: Αυτή η προσπάθεια είναι μια πολιτική που έχει διάρκεια και διασφαλισμένους πόρους

«Μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες μας τον Αύγουστο του 2019 ήταν η εκπόνηση μιας πλήρους οριζόντιας στρατηγικής με εφαρμογή σε πολλά υπουργεία για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτ...

Τουρκία: Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Έλληνας πρέσβης για τα τεθωρακισμένα στα νησιά

Στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κλήθηκε ο Έλληνας πρέσβης, από τον οποίο -σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu– ζητήθηκε η Ελλάδα να βάλει τέλος στις παραβιάσει...

Δυο ακόμα δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη ΝΔ να διευρύνει το προβάδισμά της (κάρτες)

Η «ψαλίδα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 8,7 μονάδες με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει το 32,8% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝ...