Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Όλα στον αέρα: Οριστική ρήξη Τσίπρα με Τσακαλώτο - Έρχεται ανασχηματισμός

Πολιτική

Η φωτιά που σιγόκαιγε στις σχέσεις Τσίπρα - Τσακαλώτου τους τελευταίους μήνες εξελίσσεται σε πυρκαγιά, στην χειρότερη συγκυρία για την χώρα.

Αφού ανήμερα του πιο κρίσιμου Eurogroup , η ρήξη στις σχέσεις πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομικών δείχνει να είναι οριστική, γεγονός που επιβεβαίωσε χθες, με... προβοκατόρικη διάθεση είναι αλήθεια ο Σόιμπλε, "καρφώνοντας" τον Τσίπρα και επαινώντας την διαπραγματευτική τακτική Τσακαλώτου.

Είναι βέβαιο πως ο χρόνος της παραμονής Τσακαλώτου στην Κυβέρνηση έχει λήξει.

Αφού μετά την εκταμίευση της δόσης που θα αποφασισθεί στο Eurogroup - χωρίς καμιά περαιτέρω ρύθμιση για το Χρέος - θα ακολουθήσει ένας "δομικός ανασχηματισμός" για την έξωση του Τσακαλώτου από το ΥΠΟΙΚ.

Όλες οι ενδείξεις μάλιστα συγκλίνουν πως ο Δημήτρης Λιάκος θα είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών - όπως έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό ο Lykavitos.gr.    

Δείτε τι γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ για τις σχέσεις Τσίπρα - Τσακαλώτου

Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ, Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ...

Λιγότερες από 48 ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup, οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έβαλαν φωτιά στο κυβερνητικό στρατόπεδο, την ώρα μάλιστα που ο Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στο αίτημα για παραπομπή του ζητήματος του χρέους σε Σύνοδο Κορυφής, εάν δεν υπάρξει λύση αύριο στις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών αποκάλυψαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο το παρασκήνιο που εξελίσσεται εδώ και καιρό στους διαδρόμους του Μαξίμου και «χωρίζει» τον Πρωθυπουργό με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Παρασκήνιο που πυροδοτεί φήμες για ανασχηματισμό που θα ξεκινήσει από μια μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ διαταράσσει και τις ισορροπίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στην ομάδα των 53 στην οποία ο Τσακαλώτος δρα ως άτυπος επικεφαλής.

Τα αποκαλυπτήρια Σόιμπλε για την τροχιά ρήξης στην οποία κινούνται Τσίπρας και Τσακαλώτος είναι προφανές ότι ρίχνουν τη σκιά τους και στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup, καθώς εμφανίζουν ουσιαστικά την ελληνική πλευρά να βρίσκεται στο τραπέζι της τελικής διαπραγμάτευσης με δύο γραμμές.
«Ο κ. Τσακαλώτος είναι ένας καλός υπουργός Οικονομικών και σκληρός διαπραγματευτής και είναι κρίμα που ο κ. Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται αρκετά» είπε από το Βερολίνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προκαλώντας ενόχληση στην Αθήνα. «Ο Πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών. Εκείνο στο οποίο δεν έχει εμπιστοσύνη είναι στο αν ένα όργανο, στο οποίο συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε, μπορεί να δώσει λύση για την Ελλάδα. Ελπίζουμε να διαψευστούμε» δήλωσε (Ραδιόφωνο 24/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ, το γλέντησαν από σουίτα με υψωμένη γροθιά

Πρεμιέρα στην αθηναϊκή νύχτα και το κέντρο διασκέδασης Fantasia έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορούσε να λείπει. Σύμφωνα με βίντεο που είδα...

Αυτιάς – Μεϊμαράκης: Μαζί στον προεκλογικό αγώνα για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Λαμία στην οποία περιοδεύουν συναντήθηκαν ο Γιώργος Αυτιάς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Με μια θερμή χειραψία Βαγγέλης και Γιώργος βρέθηκαν στη Λαμία για τα 50 χρόνια της ΝΔ. Και...

Φόρτωση άρθρων...