Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

ΟΝΝΕΔ: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία – Επίσκεψη στο Σύλλογο «Αμυμώνη»

Πολιτική
Tags: ΟΝΝΕΔ

Τις νέες εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη» επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και στελέχη της ΟΝΝΕΔ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο συνέχισης της συνεργασίας και της επικοινωνίας της Οργάνωσης με το Σύλλογο.
Η «Αμυμώνη» δραστηριοποιείται από το 1993 και οι ωφελούμενοι του Συλλόγου είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης (ολική ή μερική) και πρόσθετες αναπηρίες όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό ή άλλα σύνδρομα, οι οποίοι εντάσσονται σε διάφορα προγράμματα ανάλογα με την ηλικία τους. Παρέχει προγράμματα πρώιμης παρέμβασης μέχρι και αποκατάστασης φροντίζοντας για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους με τελικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίησή τους στην καθημερινή διαβίωση.

news

Η κοινωνική λειτουργός Διονυσία Βασιλάρα και η Υπεύθυνη Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Χονδρονάσιου, συζήτησαν με τον Πρόεδρο και τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τους ξενάγησαν στις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου, στο εργαστήριο όπου εθελοντές φτιάχνουν χειροποίητες κατασκευές για τα bazaars της «Αμυμώνης», ενώ είχαν ξανά την ευκαιρία να συναντήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στο Σύλλογο και να μιλήσουν μαζί τους.

news

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου δήλωσε: « Για εμάς στην ΟΝΝΕΔ, οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι απλώς μια αφορμή για να συνεχίσουμε τον διάλογο γύρω από τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν. Οι υπεύθυνοι της «Αμυμώνης» μας υπενθύμισαν πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων, πόσο δύσκολο είναι το έργο που επιτελούν τα ιδρύματα και οι κοινωνικοί φορείς αλλά και πόσο εύκολο ταυτόχρονα είναι για όλους εμάς, να στηρίξουμε έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια με δράσεις, εθελοντική εργασία και νέες πολιτικές πρωτοβουλίες».

Τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ορφέα Γεωργίου συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Νίκος Κρικέλας, ο Υπεύθυνος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΟΝΝΕΔ Δημήτρης Μάγγελ, η Υπεύθυνη Εθελοντισμού της ΟΝΝΕΔ Χριστίνα Γιασκουλίδη και η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελληνικού – Αργυρούπολης Ελένη Στράτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου ανοίγει η πόρτα εξόδου της Ν.Δ. – Σας αξίζει μήνυμα αποδοκιμασίας

Νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. ...

Βορίδης: Η εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών εξηγεί γιατί η Ν.Δ. θα είναι πρώτη στις Ευρωεκλογές

Τις τοποθετήσεις των επικεφαλής ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Βουλή σχολίασε ο Μάκης Βορίδης. «Οι πολίτες, αυτό που βλέπουν, είναι ότι από τη μια έχουν μια κυβέρνησ...

Φόρτωση άρθρων...