Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Οργή στην Αθήνα για τους 10 νεκρούς ομογενείς - Για εξηγήσεις σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης

Πολιτική

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινή γνώμη από την τραγική απώλεια δέκα ομογενών στην Ουκρανία μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο κι ενώ αυξανόταν συνεχώς, στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο κατάλογος των θυμάτων από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς, που έπληξαν καίρια σημεία της χώρας.

Όσο περνούσαν οι ώρες και παράλληλα μαινόταν οι βομβαρδισμοί χθες, ολοένα και περισσότερα ονόματα ομογενών βρισκόταν στην μοιραία λίστα, παρότι η αρχική εκτίμηση ήταν πως είχαν σκοτωθεί δύο ομογενείς κατά πρώτη φάση των βομβαρδισμών και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν ακόμη τέσσερις θάνατοι.

Το ανελέητο σφυροκόπημα στο χωριό Σαρτανά προκάλεσε από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, που ανέφερε στην πρώτη, κατά σειρά, ανακοίνωσή του χθες πως «η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού».

Σαρτανά και Μπουγάς

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων» δήλωσε ακόμη το ελληνικό ΥΠΕΞ, μόλις αποκρυσταλλώθηκε ο αριθμός των νεκρών από τα πρώτα κύματα των βομβαρδισμών και στην περιοχή της Μαριούπολης, προκαλώντας ευθέως την οργή της Αθήνας. Και αυτό γιατί, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας είχε θέσει μετ' επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας.

Αργά, ωστόσο, χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι ακόμη τέσσερις ομογενείς έπεσαν νεκροί από βολές που εξαπολύθηκαν από αέρος, στο χωριό Σαρτανά. Την ίδια ώρα, και οι 10 Έλληνες νεκροί, όπως και οι έξι τραυματίες, ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προκαλώντας την «έκρηξη» της Βασιλίσσης Σοφίας.

«Εγκληματικές ενέργειες»

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών» υπογράμμισε, σε νέα ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ και ενώ με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, καλώντας τον σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, για εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκε...

Δημοσκόπηση GPO/Υποψήφιοι ευρωβουλευτές ΝΔ : Μεγάλο τo προβάδισμα του Γιώργου Αυτιά – Ποια άλλοι συμπληρώνουν την πρώτη ενδεκάδα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά» σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο είν...

Φόρτωση άρθρων...