Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Οργή στην Χαριλάου Τρικούπη για τον... παραχαράκτη Τσίπρα

Πολιτική

Υποτίθεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να έχει ένα «μορατόριουμ» στη σχέση του με το Κίνημα Αλλαγής, ώστε να μπορέσει να προσελκύσει ψηφοφόρους και να στηρίξει το αφήγημά του για την υποτιθέμενη... «επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση».

Ωστόσο, ώρες-ώρες το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο και, όπως λέει και το βασικό αξίωμα της ψυχανάλυσης, «κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον χαρακτήρα του».

Εξηγούμαι: μία αποστροφή του λόγου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε έξαλλους τους πάντες στη Χαριλάου Τρικούπη, ανεξαρτήτως «τάσεων», εσωκομματικών συμπαθειών-αντιπαθειών κτλ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως γνωστόν, παραχάραξε την ιστορία σε σχέση με το φθινόπωρο του 2015, ισχυριζόμενος πως κατά τη διερευνητική διαδικασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έκανε πρόταση στο ΚΙΝΑΛ και το Ποτάμι για να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας.

Επί της ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνισε το ΚΙΝΑΛ εκείνης της εποχής να... «διαπραγματεύεται» μαζί του, θέτοντας ως όρο για συνεργασία την «έξωση» του Καμμένου από το κυβερνητικό σχήμα.

Όμως, κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη και η Χαριλάου Τρικούπη φρόντισε να διαμηνύσει στην Κουμουνδούρου πως η συγκεκριμένη απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας εκλαμβάνεται, αυτόχρημα, και ως χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

Πολλώ δε μάλλον που ο ισχυρισμός Τσίπρα δεν στέκει ούτε με βάση την κοινή πολιτική λογική, καθώς όλοι θυμόμαστε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με τον Πάνο Καμμένο το βράδυ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 να πανηγυρίζουν και να αγκαλιάζονται σε κοινή εξέδρα.

Με άλλα λόγια, ήταν αυτονόητο πως η αξίωση να «γειώσει» τον Καμμένο ήταν, τότε, εκτός πραγματικότητας. Και όσο κι αν ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να τα ξεχάσει όλα αυτά, όλοι οι άλλοι τα θυμούνται... μια χαρά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Ερντογάν : Νέα σοβαρή πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «οι δηλώσεις του ανήμερα της 105ης επετείου της Γε...

Θεσσαλονίκη: Δίπλα – δίπλα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις– Να μην σταματήσουν ποτέ οι προσπάθειες για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας των Ποντίων δήλωσε ο δή...

Φόρτωση άρθρων...