Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την βουλευτή Β' Αθηνών Κατερίνα Παπακώστα.
Με επιστολή που έστειλε το πρωί της Πέμπτης προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώνει ότι η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα δεν ανήκει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Αιτία της ρήξης του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Κατερίνα Παπακώστα ήταν οι χθεσινές δηλώσεις της βουλευτή υπέρ του Πάνου Καμμένου.
Το απόγευμα της Τετάρτης, λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Άδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Παπακώστα ανέβηκε στο βήμα των ομιλητών και είπε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».
Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο κ. Καμμένος να της ανταποδώσει τα καλά λόγια την προσκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματός της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος.
Τι δηλώνει η Παπακώστα μετά τη διαγραφή της
Σε δήλωση με την οποία απαντά στην απόφαση διαγραφής της προχώρησε η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, μια δήλωση που έχει ως τίτλο, «Αναφαίρετον όπλον αρετή».
Ολόκληρη η δήλωση της Κατ. Παπακώστα έχει ως εξής:
«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.
Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.
Αυτά προς το παρόν.»
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις