Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Π. Μαρινάκης: Όταν δεν ψηφίζεις αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων στη Βουλή, «ψαρεύεις» ψήφους τους

Πολιτική

Στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ψήφιση στη Βουλή της ρύθμισης για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη αναφέρθηκε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως «πιο σημαντικά από τα λόγια είναι τα έργα. Και εν προκειμένω, έργα είναι οι ψηφοφορίες. Όταν δεν ψηφίζεις τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων, μαχαιροβγαλτών από τη Βουλή, εμμέσως συναινείς στην παρουσία τους και "ψαρεύεις" στις ψήφους τους. Αυτό προσπαθεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει διαχρονικά η στάση του».

«Όσο απεχθής και να είναι η ιδεολογία τους, δεν θέλαμε να μπούμε σε συζήτηση περί Χίτλερ και Στάλιν. Γιατί η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της καταδικάστηκαν για τις εγκληματικές πράξεις που κάνανε και όχι για την αποκρουστική ιδεολογία τους. Η συζήτηση πρέπει να είναι για το ποια είναι πραγματική κοινωνική πολιτική» σημείωσε.

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης τόνισε ότι, μετά από πολλά χρόνια διορίστηκαν 22.000 εκπαιδευτικοί. «Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά, διόρισε εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής. Κοινωνική πολιτική δεν είναι να κάνεις 18 παρεμβάσεις μειώσεων στις συντάξεις, αλλά να τις επαναφέρεις σταδιακά σε μεγαλύτερα νούμερα. Να τις αυξάνεις κατά 8% και να τις δίνεις σε δύο μήνες, όχι σε δύο χρόνια. Κοινωνική πολιτική είναι να μειώνεις φόρους και μειώσαμε πάνω από 50. Όχι να αυξάνεις ή να δημιουργείς 26 φόρους. Κοινωνική πολιτική είναι να δίνεις 1,4 δισ. ευρώ παραπάνω για την υγεία, που εσείς δίνατε 1,4 δισ. λιγότερα. Κοινωνική πολιτική είναι να έχεις 21 δισ. ευρώ λιγότερα κόκκινα δάνεια και 44 δισ. ευρώ περισσότερα ενήμερα δάνεια. Κοινωνική πολιτική είναι να μη δίνεις τα δάνεια στα funds και να νομοθετείς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αλλά να φτιάχνεις νόμους όπως κάναμε, με τους οποίους έχουν γίνει περισσότερες από 600.000 ρυθμίσεις» ανέφερε.

«Κοινωνική πολιτική είναι τους κατοίκους στα νησιά να μην τους παρατάς με δομές ντροπής και δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, αλλά να το ρυθμίζεις αυτό το θέμα. Κοινωνική πολιτική είναι να αλλάζεις τον Ποινικό Κώδικα, να αυξάνεις τις ποινές για τους βιαστές, να αυξάνεις στα μέγιστα τις ποινές για τις ανθρωποκτονίες και όχι υποκριτικά να βγαίνεις στους δρόμους για τις γυναικοκτονίες, όταν έχεις νομοθετήσει λίγο πριν κλείσει η Βουλή, να μην έχει η ανθρωποκτονία μόνη ποινή τα ισόβια» συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοινωνική πολιτική, είναι υποκρισία».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...