Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

«Πάει ο πρώτος»

Πολιτική

Η δημόσια προαναγγελία του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική αμέσως μόλις λήξει η θητεία του στην Ευρωβουλή σκόρπισε χαμόγελα στην Κουμουνδούρου.

Βεβαίως, η θητεία του εύπορου στελέχους της Αριστεράς θα λήξει το 2024, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι επόμενες Ευρωεκλογές.

Όμως, ακόμη κι έτσι, ο Παπαδημούλης επί της ουσίας αποτελεί τον πρώτο από τη λεγόμενη «ιστορική ηγεσία» του ΣΥΡΙΖΑ που αποσύρεται εθελουσίως –ή που προβάλλει την αποχώρησή του ως τέτοια.

Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης ασφαλώς και θυμούνται ότι το «Αγκίστρι» έχει αποκαλύψει πολλάκις τα σχέδια Τσίπρα για εθελούσια ή αναγκαστική «συνταξιοδότηση» της παλιάς φρουράς του κόμματος, δηλαδή εκείνων που ζητούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «λογοδοτεί», να συγκαλεί τα κομματικά όργανα, να εγγυάται την συλλογική λειτουργία.

Αυτών, μ’ άλλα λόγια, που δεν έχουν για κάθε ερώτηση, την ίδια απάντηση: την φράση «ό,τι πεις εσύ πρόεδρε». Ο Παπαδημούλης, λοιπόν, απλώς έκανε την αρχή. Μένει να φανεί ποια θα είναι η συνέχεια.

Από το «Καρφί»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για Ερντογάν : Νέα σοβαρή πρόκληση εκ μέρους της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ότι «οι δηλώσεις του ανήμερα της 105ης επετείου της Γε...

Φόρτωση άρθρων...