Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Παναγιωτόπουλος: Κανένα κράτος της ΕΕ δεν θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Πολιτική

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος τα δημοσιεύματα που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να στέλνει μαχητικά αεροσκάφη για να συνδράμει την ουκρανική άμυνα απέναντι στη ρώσικη εισβολή.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή ανάφερε ότι οι Ουκρανοί ζήτησαν από τις χώρες μέλη της ΕΕ να τους διαθέσουν ρωσικής τεχνολογίας αεροσκάφη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ελληνικά αεροσκάφη να εισφέρουν σε αυτή την υπόθεση! Δεν χρησιμοποιούμε ούτως ή άλλως τέτοια αεροσκάφη αλλά και αυτά τα κράτη που έχουν δε νομίζω να δώσουν βοήθεια. Διαψεύδω ή δεν έχουν βάση τα δημοσιεύματα αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε πως ό,τι έδωσε η Ελλάδα σε στρατιωτική βοήθεια δεν αποδυνάμωσε την αμυντική ικανότητα της χώρας. «Έδωσε ελάχιστο κομμάτι από αποθέματα αμυντικού υλικού», σημείωσε χαρακτηριστικά το οποίο όπως είπε δεν χρησιμοποιεί ούτε μονάδα πρώτης γραμμής ούτε κάποια μονάδα δεύτερης γραμμής άμυνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία

«Δεν φοβόμαστε να πάμε στην Εκκλησία και κανένας δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτ...

Ο Στέφανος θέλει δύο θητείες για Πρωθυπουργός – Ποιος θα τον ψηφίσει δεν μας είπε και ύστερα ξύπνησε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA, που θα προβληθεί στις 00:15. Ο πρόεδρος του Σ...

Φόρτωση άρθρων...