Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Πανηγυρίζει η Κουμουνδούρου μετά την «επανεμφάνιση» του πάντα ΣΙΩΠΗΛΟΥ για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Καραμανλή

Πολιτική

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σε εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στην κεντροδεξιά παράταξη.

Οι εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποίησε ο κ. Καραμανλής, λύνοντας την πολύχρονη σιωπή του για να τοποθετηθεί στο ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, προκάλεσαν μεγάλο αιφνιδιασμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς και σε αρκετά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης που ένιωσαν άβολα από τους -σχεδόν… «ξέφρενους»- πανηγυρισμούς διαδικτυακών τρολ αλλά και στελεχών της αντιπολίτευσης που ξέσπασαν μόλις ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αναπαραγωγή των όσων είπε.

Είναι ενδεικτικό ότι πρώτος ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι Μέσα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζωντανή μετάδοση της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού από την Κρήτη.

Ανεπισήμως, ο σχολιασμός των όσων είπε ο κ. Καραμανλής ήταν πολύ εντονότερος, καθώς στελέχη της κυβερνητικής παράταξης αναρωτιόνταν «πως είναι δυνατόν ο… άφωνος από το 2009 που έχασε τις εκλογές πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε όλα αυτά τα χρόνια μία και μόνη φορά με το μαγνητοφωνημένο μήνυμα για να υποστηρίξει το “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα του 2015, να γίνεται αίφνης τόσο λαλίστατος για το συγκεκριμένο θέμα».

Τα ίδια στελέχη θύμιζαν ότι «ο Κώστας Καραμανλής δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει όταν, με πρωταγωνιστές παλαιούς του συνεργάτες, στήθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών με την υπόθεση Novartis και κρεμάστηκαν στα… μανταλάκια σημαίνοντες πολιτικοί από τη δική του παράταξη, όπως ο Σαμαράς και ο Αβραμόπουλος, αλλά και από άλλους χώρους, όπως ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας ή και ο Παναγιώτης Πικραμμένος που είχε ξεσπάσει σε λυγμούς από το βήμα της Βουλής».

Πέραν τούτων, άλλοι παράγοντες του γαλάζιου στρατοπέδου σημείωναν ότι «η παρέμβαση Καραμανλή έρχεται σε μια στιγμή που οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι πολίτες έχουν άλλες προτεραιότητες και η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για να διερευνηθεί όλες οι καταγγελίες, χωρίς, όμως, να βλαφθεί η εθνική ασφάλεια».

Δεν έλειπαν, εξάλλου, και εκείνοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που θύμιζαν την παλαιότερη αιχμηρή επισήμανση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος μιλούσε για την «καραμανλική τρίτη συνιστώσα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», στηλιτεύοντας το γεγονός ότι την ώρα που ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός σιωπούσε άνθρωποι που μιλούσαν εξ ονόματός του στήριζαν την κυβέρνηση που είχε συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμένο.

Κάποιοι, τέλος, θύμιζαν ότι την περασμένη Παρασκευή ο κ. Τσίπρας είχε καλέσει τους βουλευτές της ΝΔ να ανατρέψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ δεν είχε περάσει απαρατήρητη και η απουσία από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Κώστα Καραμανλή.

Η αντίδραση Μαξίμου στις δηλώσεις Καραμανλή

Το κλίμα που άρχισε να δημιουργείται, πέρα από αμηχανία και εκνευρισμό σε ορισμένους, έφερε και την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου που επιχείρησε να λειάνει τις εντυπώσεις. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, «Από την πρώτη στιγμή που με πρωτοβουλία της κυβέρνησης ήρθε στο φως η υπόθεση της επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη τονίστηκε ότι υπάρχει ανάγκη να δοθούν πλήρεις απαντήσεις, με σεβασμό των προβλέψεων του νόμου για το απόρρητο και του κανονισμού της Βουλής. Γι' αυτό κινήθηκαν άμεσα όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ η υπόθεση ερευνάται και από τη Δικαιοσύνη. Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και ακολουθούν οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει προτάσεις από τα κόμματα προκειμένου να υπάρξουν θεσμικές βελτιώσεις που θα διασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας με πλήρη σεβασμό των δημοκρατικών αρχών».

Τι είπε ο Καραμανλής

«Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών» ήταν οι επίμαχες βολές του κ. Καραμανλή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης από Γρεβενά: «Νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού» (Photos)

Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Κατ' αρχάς,...

Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια χωρίς απόλυτη συμμόρφωση στη Συμφωνία των Πρεσπών (Video&Photos)

Διπλό μήνυμα στα Σκόπια ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών...

Αντίστροφη μέτρηση για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου – Σε περιοδείες οι πολιτικοί αρχηγοί

Περίπου τρεις εβδομάδες απομένουν για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και τα κόμματα βρίσκονται σε θέσεις μάχης. Σφοδρά πυρά ανταλλάσσουν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς πλησιάζουμε προ...

Φόρτωση άρθρων...