Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση «Παραπολιτικών»: Πάνω από 33% η Νέα Δημοκρατία – Προβάδισμα 17,3 μονάδων

Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά». 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3% και το ΠΑΣΟΚ 13,5%. 

Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 9,1%, το ΚΚΕ καταγράφει 8,8%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Νέα Αριστερά 2,7%, οι «Σπαρτιάτες» 2,4%, και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και το ΜέΡΑ25 2,1%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η κατάσταση αρχίζει και θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της περσινής προεκλογικής περιόδου, όταν, ενώ το δυστύχημα των Τεμπών κυριαρχούσε στη δημόσια ατζέντα, βαδίζοντας προς τις εκλογές η συζήτηση μετατοπίστηκε στα θέματα της κυβερνητικής εκλεξιμότητας και τα Τέμπη υποχώρησαν, για να επανέλθουν έναν χρόνο αργότερα.

Βέβαια, το διακύβευμα τότε αφορούσε το κυβερνητικό αύριο της χώρας, τώρα όμως η τραγική αυτή υπόθεση φαίνεται να υποχωρεί και να δίνει τη θέση της σε μια πιο αμιγώς πολιτική συζήτηση. 

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ανακάμπτει και να επανέρχεται στα ποσοστά του Φεβρουαρίου.

Η έρευνα διεξήχθη αμέσως μετά την ανακοίνωση του συνόλου των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και πριν από την απόφαση του Αρείου Πάγου που απέκλεισε του Σπαρτιάτες.

To πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών»:

Διαβάστε στα «Παραπολιτικά»

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραβάει το σκοινί η Τουρκία: Οι νέες προκλήσεις Ερντογάν πριν το ραντεβού με Μητσοτάκη

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η μετατροπή της ιστορι...

Φόρτωση άρθρων...