Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Παπανδρέου: Η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά ιδεών (βίντεο)

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο ΜEGA και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα. Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε αρχικά ότι συνέβαλε στη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία της περασμένης Κυριακής, την οποία χαρακτήρισε «γιορτή της δημοκρατίας».

«Ο κόσμος θέλει κάτι διαφορετικό και θέλει να ενισχυθεί η δική μας παράταξη», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. «Το διακύβευμα είναι πού θα πάει αυτός ο χώρος, αν θα υπάρχει ηγεσία έμπειρη», είπε για τον δεύτερο γύρο.

Το θέμα της ανανέωσης δεν είναι θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ έφερε ως αντιπαράδειγμα τον Σεμπαστιάν Κουρτς που ήταν νέος πολιτικός, αλλά δεν τα κατάφερε στην Αυστρία.

«Εγώ πάντα έφερνα νέους ανθρώπους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά το «ζήτημα είναι να σπάσουμε τα στεγανά». «Είναι ανανέωση να φέρουμε γυναίκες στην πολιτική», «χρειάζεται να πολιτικοποιήσουμε το θέμα της ανανέωσης, επισήμανε.

Για το ντεσαβαντάζ στον δεύτερο γύρο

«Οι κάλπες ξεκινούν από το μηδέν», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου για τον δεύτερο γύρο. «Στον δεύτερο γύρο κρίνεται ποιος θα πάει την παράταξη ψηλότερα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός. «Σε κάθε περίπτωση, εδώ θα είμαι», τόνισε.

«Ο αγώνας για τις ιδέες δεν κλείνει ποτέ», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν χάσει με μεγάλη διαφορά την ερχόμενη Κυριακή.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ήταν λάθος που δεν μπήκαμε σε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είχαμε υπεροχή», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου σε σχέση με τη στάση απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχουν εγκλωβιστεί δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», «δεν φοβάμαι τον διάλογο», επανέλαβε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

«Η συζήτηση για οποιαδήποτε συνεργασία είναι άσκοπη και άκαιρη», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνέχεια αφού θεωρεί ότι τώρα πρέπει να γίνει η συζήτηση για το πού πρέπει να πάει η χώρα και έτσι θα μεγαλώσει και η παράταξη.

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή η Άννα Διαμαντοπούλου, είπε ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές, εκτός από όσους «πλήγωσαν» την παράταξη, πήγαν σε άλλα κόμματα και πήραν θέσεις.

Για την εκλογή Ανδρουλάκη

Για το τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν είναι βουλευτής, τόνισε ξανά ότι ο νέος αρχηγός (αν είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης) θα λείπει από τη Βουλή, ενώ επισήμανε και πάλι ότι δεν ξέρει τις απόψεις του.

«Είναι άκαπνος στη Βουλή», είπε και επανέλαβε ότι «θα γίνεται πάρτι». «Άλλο ο αντικαταστάτης, άλλο ο αρχηγός», τόνισε. Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι έρχονται εκλογές με απλή αναλογική και τόνισε ότι δεν θα υπάρχει «χαμένη ψήφος».

Εκτίμησε ότι τα αποτελέσματα του ΚΙΝΑΛ θα είναι πολύ καλά και ότι το κόμμα θα ξεπεράσει το διψήφιο ποσοστό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...