Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Παπανδρέου: «Χαιρετίζω την συμφωνία των G20 για παγκόσμιο ελάχιστο φόρο 15% για τις πολυεθνικές»

Tην απόφαση της Συνόδου των G20 να εγκρίνουν την συμφωνία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% με σκοπό να τεθεί σε εφαρμογή το 2023, χαιρέτησε o Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός τονίζει ότι «η σημερινή απόφαση δικαιώνει τις προσπάθειες των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο για την μείωση των ανισοτήτων και την θέσπιση ενός δίκαιου και αναλογικού φορολoγικού συστήματος».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής υπενθυμίζει ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής, στην οποία ως γνωστόν είναι πρόεδρος, «ήδη από τη Σύνοδο του Λονδίνου το 2009 έκανε έκκληση για την ανάγκη ενός ελάχιστου φόρου επί των κερδών των πολυεθνικών ώστε να καταβάλλουν ένα ποσοστό στις χώρες εκείνες στις οποίες πωλούν προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Στέφανος θέλει δύο θητείες για Πρωθυπουργός – Ποιος θα τον ψηφίσει δεν μας είπε και ύστερα ξύπνησε

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή «Αυτοψία» του ALPHA, που θα προβληθεί στις 00:15. Ο πρόεδρος του Σ...

Στο Δήλεσι Βοιωτίας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή o Μητσοτάκης

Στο Δήλεσι Βοιωτίας θα μεταβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Παρασκευής, όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα επισκεφθούν δομές της Ιεράς Αρχιεπισ...

Φόρτωση άρθρων...