Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Παρατείνεται για τρεις μήνες η αναστολή εργασίας των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί

«Πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή.

Πολιτική

Την παράταση του μέτρου της αναστολής των υγειονομικών υπαλλήλων των νοσοκομείων εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) μέχρι τις 31 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής. Η παράταση αφορά τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.

Για στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί έως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

«Η πανδημία δείχνει ότι το μέτρο αυτό μπορεί να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Η πανδημία δείχνει ότι ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος και εξετάζεται αν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Άρα όσοι είναι σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα είναι σε αναστολή αλλά επιπλέον εξετάζεται ότι μπορεί να υπάρξει και άλλη παράταση αλλά να πρέπει να εμβολιαστούν αλλιώς δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στο ΕΣΥ», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

«Όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ θα πρέπει να εμβολιαστεί. Το μέτρο αυτό θα παραμείνει και είναι υπό εξέταση να παραμείνει και μετά. Συνεπώς εντός του τριμήνου όλοι αυτοί θα πρέπει να εμβολιαστούν. Αν δεν το κάνουν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός ΕΣΥ», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν νοείται «θετικό κλίμα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση των τουρκικών Aρχών για την έναρξη λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους. Παράλληλα, ασκεί κριτική στην ελληνική Κ...

Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών της πατρίδας μας» (Photos)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμε...

Φόρτωση άρθρων...