Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την οπαδική βία - Καλεί με Θεοδωρικάκο τους εμπλεκόμενους να καταθέσουν προτάσεις

Δράση για την πάταξη της οπαδικής βίας αναλαμβάνει η κυβέρνηση, στη «σκιά» της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους -αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς- να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή, ώστε να απομακρύνουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Οι συσκέψεις τις επόμενες ημέρες θα είναι συνεχείς. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία ανοχή σε οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες λειτουργούν κάτω από τη «σημαία» διαφόρων ομάδων.

Ήδη, μετά τις έρευνες σε συνδέσμους οπαδών στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, σήμερα Παρασκευή ακολούθησαν έρευνες σε συνδέσμους οπαδών αθλητικών σωματείων στην Αθήνα, στο Περιστέρι, στους Αγίους Αναργύρους και στο Ίλιον.

Σύμφωνα, δε, με κυβερνητικές πηγές, το «οπλοστάσιο» από το οποίο αντλεί τις οδηγίες του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος νωρίτερα σήμερα απέστειλε σχετική εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, αναφορικά με τα εγκλήματα με αθλητικό υπόβαθρο, περιλαμβάνει τον αναθεωρημένο Ποινικό Κώδικα και τους δύο νόμους για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας που έχουν ψηφιστεί την τελευταία διετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα

«Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της Άγκυρας να λειτουργήσει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό...

Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών της πατρίδας μας» (Photos)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, το πρωί. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμε...

Φόρτωση άρθρων...