Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Η νέα κρίση του συστήματος Τσίπρα - Σε τροχιά εξόδου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης - Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την ανάρτηση του

Η έρευνα θα εξετάσει το αδίκημα της διέγερσης πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων και βία κατά δικαστικών λειτουργών.

Πολιτική

Το ποστάρισμα με προγραφές δημοσιογράφων ξεχείλισε το ποτήρι των σχέσεών Πολάκη με την Κουμουνδούρου και η διαρροή, άτυπη ενημέρωση απ’ το κόμμα,την ισχυρή πιθανότητα να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε έντονους τριγμούς εντός ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη (28/2) θα συγκληθεί πολιτικό συμβούλιο στην Κουμουνδούρου, κατά το οποίο ο βουλευτής θα τεθεί εκτός κόμματος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει τις αποφάσεις του. 

Υψηλόβαθμες κομματικές πηγές μετέδιδαν πως ουσιαστικά ο Παύλος Πολάκης «έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης», καθώς η σημερινή ανάρτησή του, με την οποία ο Σφακιανός πολιτικός επέλεξε να στοχοποιήσει δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζικά στελέχη απηχεί την επιλογή του «προφανώς συνειδητά» να τραβήξει διαφορετικό δρόμο από την κοινή, κομματική γραμμή.

Εκτός από τις εξελίξεις που έφερε εντός ΣΥΡΙΖΑ, η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για εποχές της «κάτω πλατείας», αλλά και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών .

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική έρευνα αφορά επίσης και τα γραφόμενα στις αναρτήσεις για δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημόσιου βίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις επίμαχες αναρτήσεις που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου, που τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει την απόφαση του για την υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τις επόμενες ημέρες, η Εισαγγελία θα ζητήσει από τη Βουλή την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, όπως προβλέπεται από το νόμο, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με το τίτλο «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας» σημειώνει:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στην Τήνο για το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Τήνο θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την οικογένειά του, σε μία μικρή ανάπαυλα πριν από την προεκλογική περίοδο εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίο...

Φόρτωση άρθρων...